Wanneer je aan mensen vraagt of zij tevreden zijn met hoe hun tuin er uit ziet, krijg je in sommige gevallen een volmondige prachtig en in andere gevallen een lichte twijfel. Net als dat je graag wil dat je huiskamer en andere ruimtes in huis mooi zijn ingericht, wil je dat ook voor de tuin. Met een paar goede keuzes en groene handen en vingers maak je van je tuin iets prachtigs. Hoe zie jij je tuin er deze lente en zomer bij staan? In deze blog vertellen wij je hoe je er echt iets moois van kunt maken.

De basis leggen

De basis voor een mooie tuin zijn de manier waarop de grond en de omheiningen er uit zien. Met betonnen en keramische tegels kun je jouw tuin al erg veranderen. Aan de andere kant kunnen steentjes ook een mooie basis van de tuin vormen als je deze combineert met mooi groen gras. De schuttingen zijn ook een belangrijke basis van de tuin. De keuze tussen een donkere of lichte schutting kan al een groot verschil maken in de manier waarop het geheel er uit zal komen te zien. Pas als de omheiningen en de grond in de tuin staan kunnen er bloemen en planten worden geplant.

Planten uitkiezen

Zodra de tuin er staat kun je beginnen met het uitkiezen van planten om de boel een beetje op te leuken. Een groenblijvende clematis kan je tuin voor een hele tijd mooi houden en de tuin in zijn geheel een stuk mooier maken. Naast mooie klimplanten kun je er ook voor kiezen om kleurrijke bloemen in bloembakken toe te voegen. Met veel planten en bloemen in de tuin komt het tot leven en wordt het een heel fijne plek om te zijn als het wat warmer is in de komende periode.

Hoe ziet jouw ideale tuin er uit

De ideale tuin bestaat eigenlijk niet. Wat voor de één klinkt als een droomtuin vindt de ander een verschrikking. Denk van tevoren goed na over hoe jij je tuin graag ziet. Komt er alleen graag of ga je ook voor een terras met stenen ondergrond? Wil je alleen planten of ook bloemen? Zodra je weet wat je graag terugziet in je eigen tuin kun je gaan shoppen en waar nodig vakmensen inschakelen. Die groenblijvende clematis, zakken aarde, schuttingen en tuingereedschap komen er namelijk niet vanzelf. Wanneer begin jij met het aanpakken van de tuin?