Wij Nederlanders zijn een reislustig volkje. Al is onze favoriete vakantiebestemming gemiddeld gezien nog steeds Frankrijk, al jaren, dat betekent nog niet dat dit ook het enige land is dat we bezoeken. Nee, we reizen steeds meer, en ook steeds verder. We willen best even sparen om die droomreis te kunnen betalen en maken ter plekke het liefst een uitgebreide rondreis om het land echt te leren kennen. Welke verre bestemmingen zou je in je leven echt moeten bezoeken?

Japan: natuur en grote steden

Japan is een land waar je nog niet struikelt over de Nederlanders, en ook niet per se over andere toeristen overigens, en waar veel, heel veel te ontdekken valt. Van de wereldstad Tokyo, met zijn 12 miljoen inwoners, tot prachtige natuurgebieden. En cultuur, uiteraard, met veel prachtige tempels.

Rondreizen door Japan is gemakkelijk door het uitgebreide wegennet en de zeer hulpvaardige inwoners. Ook leuk: pak de hogesnelheidstrein, in Japan een zeer ingeburgerd begrip, en een goede manier om de grote afstanden in dit land te overbruggen.

Indonesië: op zoek naar onze wortels

Indonesië is een land dat onlosmakelijk met Nederland verbonden is. Veel Nederlanders brachten hier een deel van hun leven door, of hebben familie die hier oorspronkelijk vandaan komt. Meer en meer raken we benieuwd naar dit bijzondere land, dat bestaat uit meer dan 14.000 eilanden. Door de uitgestrektheid en verscheidenheid van het land, kiezen veel mensen ervoor om een rondreis Indonesië te boeken en zo het land te ontdekken. De meeste rondreizen Indonesië gebeuren in groepsverband en maken gebruik van een reisleider die alles kan vertellen over de plekken die worden bezocht.

Canada: Noord-Amerika, maar dan anders

Veel mensen denken bij Noord-Amerika aan de Verenigde Staten, maar ook Canada maakt deel uit van dit werelddeel. Dit uitgestrekte land biedt voor ieder iets wils. Groots, vriendelijk en waar je ook kijkt prachtige natuur en indrukwekkende bergketens, die je gemakkelijk af kunt wisselen met bruisende steden. Ook Canada heeft een Nederlands tintje, gezien de vele mensen die na de oorlog naar dit land zijn geëmigreerd. Niet zelden wordt een reis door dit land dan ook gecombineerd met een ver familiebezoek.

China: opkomende economie

China is een echt opkomend land, zowel economisch als op het gebied van toerisme. Van de hypermoderne steden tot het traditionele platteland, het land heeft vele gezichten. Waar Chinese toeristen er massaal op uittrekken om de wereld, en veelal Europa te ontdekken, reizen wij juist steeds vaker naar China om dit grote land en al zijn mogelijkheden met eigen ogen te zien. Van de Chinese Muur tot eeuwenoude waterdorpen, van uitgestrekte natuur tot grote wereldsteden: er valt van alles te ontdekken.