Mensen die een appartement bezitten zijn, samen met hun buren, verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw. Dit geldt van schoonmaken van de ramen tot het uitzoeken hoe het gebouw duurzamer kan worden. Zoiets gebeurt onder de Vereniging van Eigenaren, afgekort VvE. Alle appartementseigenaren zijn daar verplicht lid zijn.

Het besturen van een VvE is een klus die veel tijd kost en vraagt om specifieke kennis. De leden van de VvE bezitten niet altijd deze kennis. Daarom kun je op zoek gaan naar een organisatie die helpt bij de VvE. Zo’n organisatie neemt dan het onderhoud van het appartementencomplex over. Zo zijn de bewoners van een appartement verzekerd van een professioneel VvE totaal beheer en weten ze zeker dat alles wat moet gebeuren ook echt gebeurd.

Minerva

Een VvE totaal beheer vereist een zakelijke expertise. Dit moet worden gecombineerd met de beste technische kennis. Alleen zo kan een organisatie storingen en problemen efficiënt en adequaat op lossen. Een organisatie die dat doet, is Minerva.

Op hun website laat Minerva weten dat ze bij VvE totaal beheer meer doen dan alleen het bijhouden van de financiële en technische administratie. Zo vindt de organisatie pro activiteit belangrijk. Er is altijd een persoonlijk aanspreekpunt aanwezig en de beheerder is 24/7 te bereiken. Ook werkt Minerva met Twing, een innovatief en gebruiksvriendelijk systeem voor VvE beheer. De appartementseigenaren kunnen daar zelf zien hoe het er financieel aan toe gaat.

VvE totaal beheer Amsterdam

Als men op zoek is naar een VvE Beheerder die alles uit handen neemt, in bijvoorbeeld Amsterdam, dan is Minerva een goede optie. Zij verzorgen namelijk het VvE totaal beheer Amsterdam. Dit doen ze al jarenlang, waardoor ze veel ervaring, kennis en expertise hebben opgebouwd.

Door het toepassen van hun ervaring, kennis en expertise, heeft het VvE beheer Amsterdam veel positieve ervaringen, vooral van de enthousiaste eigenaren. Er kon worden bespaard op operationele kosten en groot onderhoudsprojecten.

Wat ga je doen?

Het is belangrijk dat een eigenaar van een appartement voldoende aandacht besteedt aan zijn appartement. Maar ook de gemeenschappelijke delen van het appartementencomplex dienen goed te worden onderhouden. Denk hierbij aan het trappenhuis, het dak en de liften. Het lijkt makkelijk om dit zelf te regelen, maar, zoals al gezegd is, hebben de meeste eigenaren toch niet voldoende kennis en expertise om dit zelf te regelen.

Als appartementseigenaar is het daarom goed na te denken wat je wilt. Wil je als eigenaar zelf verantwoordelijk zijn voor alles? Of wil je een deel uitbesteden aan een organisatie zoals Minerva. Een organisatie de specifieke kennis en expertise bezit op het gebied van VvE Beheer, maar waar je nog wel de inzichten houdt en er altijd een persoonlijk aanspreekpunt is.

En niet alleen Amsterdam, maar ook in veel andere steden is zo’n organisatie als Minerva te vinden. Dus denk als appartementseigenaar goed na over wat handig is. Denk je zelf genoeg kennis en expertise te hebben om het appartementencomplex te kunnen onderhouden of besteed je het liever uit aan een organisatie? Wat ga je doen?