Voor verschillende beroepsgroepen zijn werkschoenen onmisbaar bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Ze helpen je je werk op een goede en veilige manier te doen. Daarom is het erg belangrijk dat je weet waarom je ze moet dragen en welke werkschoenen je dan precies nodig hebt. Laat je altijd adviseren over de juiste werkschoenen voor jouw werkomgeving, zodat je zeker weet dat je schoenen van het juiste model of werklaarzen met een goede pasvorm aanschaft. Daarbij is ook de veiligheidsnorm belangrijk. Werkschoenen dienen namelijk te voldoen aan bepaalde eisen, die afhankelijk zijn van de branche waarin je werkzaam bent.

 Optimale bescherming

Wat is de meerwaarde van werkschoenen of veiligheidsschoenen? In één woord: veiligheid. Werkschoenen beschermen je voeten in alle opzichten. Dit gebeurt onder andere door de tussenzool van staal of kevlar, die ervoor zorgt dat scherpe materialen er niet doorheen kunnen. Lopen over glas of uitstekende spijkers veroorzaakt zo geen schade. De neus van een veiligheidsschoen is gemaakt van een hard materiaal als staal, aluminium of kunststof, zodat bij een vallende steen, plank of gereedschap je tenen beschermd zijn. Uitglijden wordt voorkomen door een antislipzool. Op Werkschoenenwinkel.nl vindt je een uitgebreide collectie werkschoenen en werklaarzen voor iedere branche.

Comfortabele werkschoenen of werklaarzen

Werkschoenen zijn voorzien van een ademende voering, zodat je voeten fris en droog blijven. Dit voorkomt dat je blaren krijgt. Als je werkt onder lage temperaturen, kun je kiezen voor werklaarzen met een voering van bont of wol of voor een werkschoen met isolatie. Daarnaast hebben kwalitatieve werkschoenen een antistatische zool, zodat je bij het werken met elektrische apparatuur beschermd wordt tegen schokken. Als laatste dragen werkschoenen door de pasvorm en de zool bij aan een goede houding. Dit voorkomt fysieke overbelasting. Voor sommige werkzaamheden is een werkschoen onvoldoende en heb je werklaarzen nodig. Werkschoenenwinkel.nl heeft een mooie collectie werklaarzen van verschillende merken. Ze zijn gemaakt van PVC of leer en voldoen aan dezelfde veiligheidsnormen als de werkschoenen. 

Werkschoenen voor horeca

Als je in de horeca werkt ben je constant op de been. Zowel in de keuken als in de bediening hebben je voeten flink wat belasting te verduren. Daarom zijn werkschoenen voor de horeca uiterst belangrijk. Belangrijke kenmerken waar horeca werkschoenen aan moeten voldoen, zijn comfort, waterdichtheid, antislip en ademende eigenschappen. Je moet er lang op kunnen lopen zonder last van je voeten te krijgen. Verder moet je in de keuken niet uit kunnen glijden als de vloer nat is en moeten de schoenen bij schoonmaakwerk je voeten drooghouden. De ademende voering zorgt voor een droog en fris gevoel, ook als je al lang gelopen hebt.

Snel en eenvoudig bestellen

Wil je snel en gemakkelijk veiligheidsschoenen of werklaarzen bestellen? Werkschoenenwinkel.nl heeft het grootste assortiment van Nederland en levert werkschoenen in de vereiste EU-normen. Bestellen via de website gaat gemakkelijk en snel. In het overzichtelijke menu vind je eenvoudig de werkschoen voor jouw branche en krijg je alle bijbehorende informatie. Bestel je voor 15.30 uur, dan kun je je werkschoenen al de volgende dag in huis verwachten. Ruilen kan altijd en bij iedere bestelling krijg je een paar werksokken gratis. Advies nodig? De professionele medewerkers zitten voor u klaar om al uw vragen telefonisch te beantwoorden.