Meerdere kettingen dragen is een absolute trend op dit moment! Subtiele initial ketting in combinatie met opvallende statement kettingen of meerdere laagjes kettingen met verschillende bedels, de opties zijn oneindig. Maar wat zijn nu de basis kenmerken van een mooie combinatie van meerdere kettingen? Dat lees je onderstaand.

Kies je stijlkettinkje

Met de vele trends op het gebied van sieraden zijn er ook veel verschillende combinatie mogelijkheden mogelijk. Kies, voordat je aan de slag gaat, welke stijl jij het leukste vindt. Zo weet je zeker dat het geen kermis om je nek wordt en blijft de look één geheel. Tip: sieraden met strass steentjes of initialen zijn een erg leuke trend op dit moment. Ideaal dus om een kettinkje met strass steentje als basis te nemen voor je necklace party!

De basis

Het is belangrijk om eerst te kiezen voor een basis ketting. Denk dan bijvoorbeeld aan een minimalistisch, middellang ketting met een klein bedeltje, of met leuke strass steentjes. Op deze manier heb je een goede basis en kun je de look gemakkelijk uitbreiden met andere kettingen. 

Verschillende lengtesketting

Kies vervolgens voor kettingen met verschillende lengtes om het aan te vullen. Door verschillende lengtes te gebruiken, zorg je ervoor dat elke ketting gelijke aandacht krijgt. Daarnaast oogt het ook niet te druk. Heb je bij de vorige stap bijvoorbeeld gekozen voor een minimalistische ketting? Dan is het erg leuk om dit aan te vullen met een korte en lange ketting met gekleurde kralen of stenen. Zo creëer je een statement, maar zorgt de minimalistische ketting wel voor balans.

The complete look

Ook als je meerdere kettingen draagt kun je dit combineren met andere sieraden. Bepaal van tevoren waar je je focus op wilt leggen. Draag je een klassieke, zwarte jurk? Dan mogen je sieraden best aanwezig zijn en kun je eventueel nog een opvallende ring dragen naast de kettingen. Als je outfit al een drukke print heeft, kun je het beste alleen de aandacht naar de kettingen laten gaan. 

Op zoek naar een leuk kettinkje? Bekijk de website van My Jewellery voor een groot aanbod zilveren en gouden kettingen!