Optimale mogelijkheden van de Samsung Galaxy S9

Ben je uitgekeken op je huidige smartphone en heb je de Samsung Galaxy S9 op het oog? Een uitstekende keuze. Samsung heeft namelijk belangrijke verbeteringen aangebracht ten opzichte van de eerdere toestellen. De batterij heeft bijvoorbeeld een langere levensduur en de iris-scanner is veel beter geworden. Daarnaast heeft de camera een update ondergaan, waardoor je nóg scherpe foto’s kunt maken. Je maakt dankzij de verbeterde camera dus ook meteen de blits! Deze nieuwe Samsung Galaxy S9 is verkrijgbaar in het paars, blauw en zwart. Ook kan de Samsung S9 natuurlijk gebruikt worden voor navigatie in de auto. Hierdoor zit je bijvoorbeeld lekker rustig achter het stuur met je kinderen in de auto als je op vakantie gaat.

Randloos beeldscherm

Als je fotos hebt gemaakt is het goed om te weten dat de Samsung Galaxy S9 en S9+ nauwelijks randen heeft. Hierdoor ontstaat er een zogeheten infinity display, waardoor het bekijken van foto’s en video’s nóg beter wordt. De S9 heeft een 5,8 inch Quad HD sAMOLED beeldscherm van 2960 x 1440 pixels terwijl de S9+ eenzelfde beeldscherm heeft van 6,2 inch en evenveel pixels. sAMOLED is een displaytechniek en staat voor Super Active Matrix Organic Light Emitting Diode. Het wil zeggen dat een sAMALOED-diplay twee tft-lagen bevat met een matrix van oled pixels. Deze oled pixels stralen licht uit. Hierdoor zijn ze niet afhankelijk van een verlichting vanaf de zijkanten of achterzijde zoals we bij lcd led-panelen zien. Als extra verbetering zijn de irisscanner en gezichtsherkenner samengevoegd. Zo werken deze functies optimaal in alle omgevingen! Je kunt het toestel gemakkelijk en snel unlocken, omdat de vingerafdruksensor niet meer naast, maar onder de camera is geplaatst.

Uitzonderlijk goede camera

De camera’s van de Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn nog beter geworden. Samsung gebruikt hiervoor de term ‘reimagined’. Dat betekent dat de camera’s kunnen switchen en gebruik maken van twee diafragma’s. Zowel in felverlichte als wat donkerdere ruimtes, maakt de Samsung Galaxy S9 en S9+ goede foto’s. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy S9 een Augmented Reality assistent. Een beeld dat je met de camera maakt, of een afbeelding die je opent, worden herkend door Bixby Vision, die je vervolgens alle informatie over de afbeelding geeft. Dit biedt enorme mogelijkheden voor onder andere productinformatie. Ook kan de camera live teksten vertalen, bijvoorbeeld van informatieborden of menukaarten in het buitenland. Ideaal voor op reis.

Nog meer nieuws

Zowel de Samsung Galaxy S9 als de S9+ bevatten de nieuwste krachtige en energiezuinige Exynos-processoren. Je maakt gebruik van de Android Oreo 8.0, het meest recente besturingssysteem van Android, waardoor je altijd de nieuwste functies op je smartphone kunt gebruiken. Verder is de geluidskwaliteit verbeterd door de stereo speakers met Dolby Atmos, die voor een driedimensionale geluidsbeleving zorgen.

Over Samsung

Samsung is een bekend en vertrouwd merk, dat in het Koreaans ‘3 sterren’ betekent. Het staat in de top 20 van bekendste merken ter wereld. Samsung gebruikt Android als besturingssysteem. Grappig detail is dat elke nieuwe versie naar een snoepje of ander lekkers wordt vernoemd.