Zit je vaak met je kinderen in de auto? Bijvoorbeeld om ze naar school te brengen? Of naar sport of zwemles? Dan is de kans groot dat je regelmatig je best moet doen om de kids stil te krijgen. Zeker bij lange ritten is het een hele uitdaging om ze rustig te houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg opties waarmee je ze een aangename reis bezorgt, zodat jij je volledig op de weg kunt focussen. Denk bijvoorbeeld aan een spelletje of – altijd goed – een kleurplaat. In deze blog geven we je 3 handige tips voor een geslaagde rit met kinderen in de auto.

1. Tablet

Met de komst van de tablet hebben jong en oud veel plezier met leuke apps. Dat kan natuurlijk thuis op de bank, maar juist in de auto is het een goed idee om je kinderen lekker te laten spelen met hun favoriete app. Of ze nu een spelletje gaan spelen of een film gaan kijken, dat maakt niet uit. Als ze maar rustig blijven, zodat jij op de weg kunt letten. Er zijn ook een hoop educatieve apps te downloaden, waarmee je kinderen ook nog eens veel zullen leren! Een win-winsituatie.

2. Eigengemaakt spelletje

Vinden je kinderen het leuk om naar buiten te kijken? Maak dan een eigen speurtocht, waarmee je verveling op de achterbank zeker gaat voorkomen. Kom je langs belangrijke steden? Maak een Word bestand aan met afbeeldingen van die steden. Geef je kids de instructie om goed te letten op de borden langs de weg. Als jullie langs de desbetreffende stad komen, moeten je kinderen een kruisje zetten op hun papier. Wie als eerste alle steden juist heeft afgevinkt, heeft het spel gewonnen.

3. Pauze nemen

Ga je naar vrienden of familie aan de andere kant van het land en heb je een lange rit voor de boeg? Of ga je op vakantie naar het buitenland? Zeker bij grote afstanden gaan kinderen zich vaak vervelen in de auto. Een spelletje op de tablet houdt ze voor een tijdje zoet, maar echte beweging helpt beter. Neem daarom voldoende pauze tijdens lange autoritten. Zoek een geschikte parkeerplaats uit, strek de benen en speel een potje voetbal samen met je kinderen. Gezonde snack erbij en het vakantiegevoel is helemaal compleet!