Nu de rente zo laag als maar kan staat, is iedereen op zoek naar andere manieren om wat meer uit het vermogen te halen. Je kan beleggen of investeren op allerlei manieren. Je kan echter ook naar alternatieve vormen van sparen kijken. Dit is dan ook iets wat nog altijd regelmatig voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan sparen bij een buitenlandse bank. De vraag is dan alleen of dit werkt.

Hogere rentes ontvangen in het buitenland

Een belangrijk pluspunt als het gaat om sparen bij een buitenlandse bank, is dat er weldegelijk op verschillende plekken een hogere rente te krijgen is. Dat verschil is zelfs zo groot, dat het echt aantrekkelijk wordt om ernaar te kijken wanneer je vermogen wat groter is. In dat opzicht is het dus absoluut waar dat je meer kan bereiken door naar plekken buiten de landsgrenzen te gaan. Wel is het natuurlijk zo dat er allerlei keerzijdes aan zitten die niet over het hoofd gezien mogen worden. Dit is dus belangrijk om ook te bekijken.

Je geld voor lange tijd kwijt

Het eerste punt van aandacht waar absoluut de nadruk op moet liggen is het type rekening. De soorten spaarrekeningen die in het buitenland veel opleveren zijn vaak de deposito’s. Dit zijn ook in Nederland nog altijd de spaarrekeningen die het relatief goed doen. Wat wel belangrijk is om te weten als het over dit type rekening gaat, is dat er vaak een ondergrens aan het bedrag dat erop moet staan zit, bijvoorbeeld minimaal €5.000,-. Bovendien moet je het verplicht voor lange tijd vastzetten, vaak 10 tot 20 jaar. Dit is dus veel en lang.

Verschil in valuta

Er zit ook nog altijd een verschil in valuta tussen heel veel landen. Wanneer je buiten de EU gaat sparen, dan is het vaak ook zo dat er in de plaatselijke valuta gerekend wordt. Dat zijn vaak muntsoorten die bij lange na niet zo sterk zijn als de Euro. Daardoor kan het dus zomaar gebeuren dat je geld ongewild minder waard wordt. Dan heb je dus ook niets aan de hogere rente, want de winst die je boekt raak je weer kwijt dan de lagere koers. Het is dus belangrijk dit risico wel goed af te wegen.