Zo langzamerhand zijn alle scholen weer begonnen en neemt voor vele studenten het studentenleven weer vorm aan. Dit studentenleven kan nogal prijzig zijn, waardoor het haast wel noodzakelijk is om een bijbaan naast jouw studie te nemen. Maar wat voor bijbaan moet jij dan nemen? Je wilt natuurlijk een bijbaan die leuk is, goed betaald en waarbij jij flexibel kunt werken naast jouw studie. Wij hebben een top 5 van de leukste bijbanen voor naast jouw studie voor jou gemaakt!

1. Horeca

Deze branche is toch wel één van de meest gekozen bijbanen door studenten. En terecht! De horecabranche is namelijk ontzettend groot en bevat veel diverse functies. Voor iedere student zit er wel een leuke vacature tussen. Daarnaast staat de horeca bekend om zijn flexibele en ruime werktijden wat ideaal is voor studenten. In de horeca leer je veel sociale skills die je later in het leven kunt gebruiken. Zoals samenwerken met je collega’s en het omgaan met klanten. Bij gunstige dagen verdien je ook nog eens lekker veel fooi!

2. Klantcontact

Bij de bijbaan klantcontact kun je denken aan een callcenter of de klantenservice van een bedrijf. Ideaal voor jouw verbale communicatie en het benaderen van mensen. In deze branche kun je ook in de avonduren werken na jouw studie. Ben jij goed met mensen en bellen? Bij veel verkoop kun je ook nog eens bonussen verdienen!

3. Verkoopmedewerker

Over verkoop gesproken, veel studenten vinden de bijbaan van verkoopmedewerker ook erg prettig. Je kunt bij je favoriete winkels vragen of zij nog personeel nodig hebben. Vaak krijg je daar ook nog eens personeelskorting! Zo verdien jij geld én kun jij met korting bij je favoriete winkels shoppen! Onder verkoopmedewerker kun je ook de supermarkt verstaan. Hier zoeken ze bijna altijd wel personeel en je kunt er in de avonduren en weekenden werken.

4. Huiswerkbegeleider

De studie zijn nog maar net begonnen, maar gaan één of meerdere vakken jou nu al met gemak af? Deel dan jouw kennis met je medestudenten! Wellicht klinkt dit wat suf, maar er valt best goed in te verdienen. Heel veel studenten hebben er namelijk wel wat geld voor over om te slagen. Daarnaast heb je met dit bijbaantje ontzettend flexibele werkuren. Iedereen is namelijk druk en doet een studie, dus kunnen jullie zelf bepalen wanneer en waar de bijlessen goed uitkomen.

5. Thuiswerken

We sluiten deze top 5 leukste bijbanen voor naast jouw studie af met een hele fijne bijbaan. Veel bedrijven hebben bijbanen die gewoon vanaf huis uit te voeren zijn. Dit zijn bijbanen zoals content, copywriting, administratief medewerker en telefonist. Het scheelt reiskosten en je kunt je eigen uren indelen. Zolang jij je uren maar maakt en werk levert.

Ben jij op zoek naar een bijbaan, maar kun jij niks vinden? Schrijf je dan in bij een uitzendbureau! Zij kunnen jou helpen bij het vinden van de ideale bijbaan.