Ben jij nog van de tijd van de planborden? Dat je fysiek naar je werk moest komen om te zien wanneer je was ingepland? Dat was natuurlijk lastig, maar op dat moment de enige oplossing. Gelukkig kan dat tegenwoordig anders. Een rooster maken waarin al je medewerkers de juiste hoeveelheid uren maken op de afgesproken dagen lijkt misschien niet zo lastig, maar het kan veel van je tijd kosten. En dat is natuurlijk zonde. Door digitaal te werken zorg je ervoor dat het maken van een rooster een stuk sneller gaat. En er ontstaan ook minder fouten.

Een rooster maken waar iedereen tevreden over is

Dat lijkt soms onmogelijk, hoe je je best ook doet. Want iedere werknemer heeft eigen wensen en verwachtingen. Terwijl jij er vooral voor wilt zorgen dat het werk wordt gedaan. Natuurlijk wil je rekening houden met gemaakte afspraken over uren, tijden en dagen, maar soms zit je toch klem. Een rooster maken waar iedereen tevreden over is, blijft dan ook een echte uitdaging. Maar stel, het lukt je. Jij blij, werknemers blij, productie loopt gesmeerd, iedereen blij. En dan, dan gaat het toch mis.

Een vervanger zoeken bij ziekte

Een van je medewerkers wordt ziek en moet vervangen worden. Jij hebt net het rooster tot ieders tevredenheid gemaakt en wilt daar natuurlijk niet in gaan snijden. En dus zit je met je handen in het haar. Waar haal je nu zo snel een vervanger vandaan? Een uitzendbureau? In de vrijwilligerspool? Alle collega's die vrij zijn bellen? Nee joh, je hebt het rooster gemaakt en dat is via de app voor iedere collega zichtbaar. Geef dan dus aan in het rooster dat er vervanging moet komen voor bepaalde uren. De app geeft een melding en collega's kunnen zich inschrijven voor deze uren. Doordat dit zo snel werkt, kunnen problemen al opgelost worden voor het echte problemen worden.

Dure collega's inzetten op openstaande plekken?

Soms zit je zo omhoog dat het niet uitmaakt wie er komt invallen, het werk moet gewoon gedaan worden. Wanneer je echter bezig bent met het maken van het rooster, kun je wel rekening houden met salariëring. Door de loonkosten te koppelen aan de roosters kun je zo economisch mogelijk plannen. Ook worden de uren direct geregistreerd en dat scheelt weer een hindernis in de uitbetaling van de salarissen. Iedere collega krijgt een eigen login om mee te kunnen kijken en te kunnen reageren. Geselecteerde medewerkers (bijvoorbeeld managers) kunnen de bevoegdheid krijgen om uren te wijzigen.