Want in Valencia valt altijd wel wat te beleven. Of je nu gaat voor een culturele stedentrip en daarbij alle bezienswaardigheden bezichtigen die Valencia te bieden heeft of dat je gaat voor een luxe ontspanvakantie? Een stedentrip Valencia is altijd een goed idee. Er is veel te zien en te beleven in de stad en de directe omgeving. Je kunt er heerlijk eten en drinken en je zult je geen moment hoeven vervelen. Door het fijne klimaat is het er heerlijk warm en kom je echt even uit je dagelijkse beslommeringen. Je laat al je zorgen en het heilige moeten achter in Nederland. Met het vliegtuig ben je zó in Valencia en kan je stedentrip snel beginnen.

Heerlijk eten en drinken in allerlei gelegenheden

Waar je ook bent in Valencia, overal ruik je de heerlijke paëlla. Dit rijstgerecht met vooral veel vis is hier zo'n beetje uitgevonden en dat merk je. Er zijn natuurlijk wel verschillen in bereiding tussen de diverse restaurants en barretjes, maar je kunt er van uitgaan dat de paëlla die je hier eet, de beste van de wereld is. En dat is niet voor niets. De paëlla in Valencia is gevuld met de meest verse vis die je je maar kunt bedenken. Valencia ligt immers direct aan de Middellandse Zee, dus de vis is supervers en dat proef je! De drankjes in Valencia zijn ook bijzonder. Zo is hét traditionele drankje van Valencia Agua de Valencia: een mix van sinaasappelsap, cava (Spaanse mousserende wijn) en Cointreaux.

Wanneer is een goede tijd voor een stedentrip Valencia?

Je kunt het hele jaar door genieten van deze mooie stad. Maar wil je echt iets bijzonders meemaken? Dan ga je in de eerste weken van maart naar Valencia. De klap op de vuurpijl (letterlijk!) is in de nacht van 19 maart. Dan wordt er vuurwerk afgestoken en wordt er groots feest gevierd. Deze periode in maart heet Las Fallas.

Gun jezelf die stedentrip, deze hoeft niet duur te zijn

Je kunt het, zoals met alles, zo gek maken als je zelf wilt. Maar een stedentrip Valencia hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt boeken via bovenstaande website en ziet dan direct wat de kosten zullen zijn. Deze kosten zijn inclusief vliegreis, transfer van en naar het vliegveld en natuurlijk je hotel of appartement. Ook het eten en drinken in de stad hoeft niet veel te kosten. Wat het oplevert? Heel veel. Je komt ontspannen weer terug in Nederland en je bent een mooie ervaring rijker!

Haal alles uit je stedentrip met een Vespa scooter

Wil je écht alles uit je stedentrip halen? Dan is het ook mogelijk om een Vespa te huren. Dit kan op bijna elke hoek van de straat in Valencia. Rij zelf naar alle belangrijke beziendswaardigheden en geniet vooral.