We zitten inmiddels alweer in 2020. In de afgelopen jaren is er een hoop gebeurd wat betreft technologische ontwikkelingen. Sterker nog, er is geen enkel vlak dat zich zo snel ontwikkelt als het technologische vlak. Als ‘gewone’ burger hebben we hier ook mee te maken want veel van de ontwikkelingen worden gedaan voor dagelijks gebruik voor de consument. Bijvoorbeeld voor in huis. In deze blog vertel ik u over alles wat een modern huis nodig heeft in 2020. Leest u mee?

Goede voorzieningen

Moderniteit betekent meegaan met de tijd. Al die oude keukens met keukenkastjes die bijna uit elkaar vallen, zijn verleden tijd. Wees kritisch voor u een woning huurt of koopt. Dit mag namelijk best een vereiste zijn voor u overgaat op een overeenkomst. Of, wanneer u niet van plan bent om binnenkort te gaan verhuizen maar wel het geld hebt, kan u ook zelf de verbouwing inzetten. Verder is een goede isolatie belangrijk, zo voorkomt u in de koude maanden vervelende kwaaltjes en kunnen in de zomer de insecten niet zomaar naar binnen komen. Even checken dus, of het hout rondom de ramen niet verrot is. Dat is namelijk niet zo modern.

De nieuwste technologie

Met moderniteit komt ook de nodige nieuwe technologie. Sommige huishoudens hebben van alles het nieuwste van het nieuwste. Maar dit is niet persé nodig om uw huis ‘modern’ te noemen. Wanneer u nieuwe technologie toepast voor simpele oplossingen, bent u al goed onderweg. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige uitvindingen rondom infrarood verwarmingen, een infrarood paneel badkamer is ook nog eens handig tegen beslagen glazen. Duurzame verwarming die die ouderwetse radiatoren meteen vaarwelzegt. Plus, u kunt ze plaatsen waar u wilt; muren, plafonds etc. En zo zijn er nog wel meer van dit soort handige en moderne vervangingen die ook nog eens goed zijn voor het milieu en uw portemonnee.

Mee met de tijd

Want dat is misschien nog wel de grootste vereiste voor een modern huis, meegaan met de tijd. Ik noemde het net al even, maar wat ik ermee bedoel is dat jouw huis als het ware ‘aanpasbaar’ is op de situatie van de wereld. Meegaan met technologische ontwikkelingen en van deze handigheden gebruik maken, is één ding. Maar een huishouden runnen in huis dat zo’n klein mogelijke last is voor het milieu is nog veel waardevoller. Goed het vraagt om een eenmalige investering maar daar heeft u vervolgens veel profijt van wat deze investeringen zijn nieuwe en dus vaak up-to-date met de technologie, allesbehalve gedateerd dus. En de wereld plukt daar ook de vruchten van.