We moeten er alweer een tijdje aan geloven: de donkere dagen. Grote kans dat je ’s ochtends in het donker naar je werk rijdt en in de avond ook weer in het donker terugreist. Wel zo fijn om in een sfeervol huis thuis te komen dus. Wij geven je 5 tips hoe je deze sfeer in huis haalt!

Tip 1: Gezelligheid

Omdat we in de winterperiode veel binnen zitten, worden er ook veel bordspellen gespeeld. Gezelligheid met vrienden en lekkere hapjes en drankjes staan centraal. Wil je je liever even helemaal afzonderen en in alle rust een film kijken? Trek een dekentje over je heen, pak een kop thee en plof heerlijk neer op de bank.

Tip 2: Verlichting

Verlichting brengt erg veel sfeer met zich mee, gelukkig zijn er veel manieren hoe je hiervoor kunt zorgen. Kleine sfeermakers, zoals kaarsen en tafellampen kun je vrijwel overal plaatsen. Zorg ook voor een mooie grote lamp als eyecatcher, zeker weten dat je hier veel positieve reacties op krijgt!

Tip 3: Planten & bloemen

Planten en bloemen zijn echte sfeermakers en daarnaast kun je er alle kanten mee op. Ga je voor kleine planten of iets wat écht in het oog springt? Naast dat planten veel sfeer met zich mee brengen is het ook nog eens erg goed voor de luchtfiltering.

Tip 4: Accessoires

Geef je interieur net dat extra beetje gezelligheid door accessoires toe te voegen, denk hierbij aan decoratietakjes en andere gedroogde natuurverschijnselen zoals dennenappels. Nog even wat fotolijstjes en schilderijen aan de muur en je bent helemaal klaar!

Tip 5: Raamdecoratie

Maak je inrichting af met de juiste raamdecoratie. Kant en klare gordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleurtinten waaronder rood en groen, hierdoor krijgt je woning direct een sfeerboost. Ga je liever voor iets anders? Houten jaloezieen ogen erg luxe en daarnaast heb je perfecte invloed op de mate van privacy en lichtinval door de lamellen te verstellen.

Zo kom je vast en zeker de donkere dagen wel door!