Het zal je maar gebeuren: je bent aan het werk voor een klant en de klant struikelt over je gereedschap waardoor de klant ten val raakt. Het kan zijn dat de klant hierdoor blijvend letsel oploopt. Natuurlijk vervelend voor de klant, maar ook jij loopt een enorm risico om persoonlijk failliet te gaan. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) vergoed de schade voor je.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) vergoedt schade die jij als zzp’er maakt aan personen en spullen van de klant tijdens werktijd. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is er voor elke zzp’er die graag de financiële gevolgen bij schade willen beperken. Of je nou in de bouw zit als zzp’er of in de ICT een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voor elke zzp’er geschikt.

Wat voor bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heb je nodig?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan je bij verschillende verzekeraars afsluiten. Het is verstandig om je goed te verdiepen in de polissen van de verschillende bedrijven en te kijken welke aansprakelijkheidsverzekering het best bij jou past.

Wat zijn de kosten voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering kunnen verschillen. Het hangt van een aantal factoren af. Het hangt af van de keuzes die je maakt en welk werk je doet. Verder maakt het ook weer uit tot welk bedrag jij je wil verzekeren en in hoeverre je gevaarlijke werkzaamheden doet. Het is handig om je goed te laten informeren over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat zijn de gevolgen als je geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten

Als je geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten dan ben je niet verzekerd bij schade aan spullen en personen die je maakt tijdens werktijd. Dus mocht je een kop koffie over de nieuwe bank van je klant laten vallen, krijg je dat vergoedt. Maar dat is nog wel te betalen. Maar mocht je op de een of andere manier zo veel pech hebben dat het niet materiële schade is, maar aan een persoon kunnen de financiële kosten hoog oplopen. Het kan dan zo hoog oplopen dat ook je privévermogen aangesproken wordt en dat je failliet gaat.

Waarom de aansprakelijkheidsverzekering dus onmisbaar is!

De aansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar omdat je dan tegen grote financiële gevolgen beschermd bent. Je gaat ook met een fijner gevoel aan het werk, want een fout maken is minder erg. Een ongeluk zit in een klein hoekje en daar ben jij voor beschermd. Mocht het dan toch zo zijn dat je een keer schade aan de spullen of een persoon brengt tijdens werktijd ben je verzekerd. Dus wil je tegen kleine ongelukjes beschermd zijn, die grote gevolgen kunnen hebben? Dan is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering echt een aanrader!