Twee jaar geleden ben ik begonnen met studeren. Ik begon met een opleiding scheikunde in Rotterdam. Dit leek mij wel leuk, op de middelbare school was ik al goed in scheikunde. Het interesseerde me en ik snapte er veel van. Dus na mijn eindexamen besloot ik om scheikunde te gaan studeren. Na vier maanden de studie te hebben gevolgd bleek toch dat het niet helemaal mijn ding was. Ik vond scheikunde een interessant vak, maar wilde er niet de hele dag mee bezig zijn. Ik besloot om te stoppen met mijn studie en opzoek te gaan naar een andere studie. Omdat in Nederland bijna alle studies pas weer in september beginnen, heb ik in de tussentijd een bijbaantje gezocht. Ik ben veel bij de supermarkt bij mij in de buurt gaan werken. Dit was wel redelijk saai werk, maar het verdiende goed. Omdat ik zoveel tijd had en mijn vrienden wel studeerden of naar school gingen vond ik het niet erg dat ik veel was ingeroosterd.

Woning zoeken

Gelukkig kon ik na een half jaar bij de supermarkt werken eindelijk weer beginnen met studeren. Ik had een leuke studie in Amsterdam gevonden, voeding en diëtiek. Samen met een oude vriendin van de middelbare school gingen we aan deze studie beginnen. Na een paar weken waren we een beetje klaar met de trein. Er was vaak vertraging, volle treinen en geen zitplekken. We besloten om samen opzoek te gaan naar een woning in Amsterdam. Haar vader kocht wel vaker woningen om te verhuren. Dus hij had hier wel verstand van. Hij hielp ons met het zoeken van een woning. Na een aantal weken vonden we een geschikte woning. Deze lag dicht bij de tram en op fietsafstand van het centrum en onze hogeschool. De vader van mijn vriendin stelde voor om het te kopen. Wij zouden dan van hem huren. Dit leek ons een heel goed voorstel. 

Internet

Nadat haar vader het had gekocht, hadden we een beetje geklust, wat muren geschilderd en een nieuwe oven in de keuken geplaatst. Een week na de overdracht gingen we samen verhuizen. Omdat we student waren, kochten we veel spullen tweedehands. We hadden samen een leuke inrichting voor ons huis gemaakt. Die avond vergaten we iets belangrijks voor onze nieuwe huis. We hadden helemaal geen internet abonnement. We keken elkaar aan en lachten heel hard. Hoe konden we dit nou vergeten zijn aan te sluiten? Die avond gingen we op de wifi van de bovenburen opzoek naar een goede provider, zodat we voor de rest van de tijd wel gewoon internet thuis zouden hebben.