Het kopen van bitcoins is best een risico. Zo’n investering wil je niet zomaar doen. Gelukkig zijn er een hele hoop voordelen voor het aanschaffen van deze cryptocurrency. Zo zijn bitcoins onafhankelijk, duurzaam en snel. Dus voor degene die nog twijfelen over deze cryptocurrency, hebben we alle voordelen van de bitcoins op een rijtje gezet. Wie weet ga jij na het lezen van dit artikel wel bitcoins kopen.

1. Onafhankelijk

Een fijn voordeel van de bitcoin is dat het volledig onafhankelijk is. Er zit geen overheid of grote bank aan verbonden, dus de kans dat de koers gemanipuleerd wordt is nihil. Ook het bijdrukken van geld, wat dan weer zorgt voor inflatie, is iets wat niet bij de bitcoin zal gebeuren.

2. Duurzaam en veilig

Een bitcoin is ontzettend beschermd als het gaat om een cyberaanval of een aanval op een bepaald netwerk. Deze munteenheid is niet zomaar uit de lucht te krijgen. Doordat het draait op veel verschillende netwerken, kan het geld blijven binnen stromen wanneer een deel van het netwerk door een aanval offline gaat.

3. Volledig transparant

Bitcoin werkt volledig transparant. Zo worden alle details van elke transactie ooit verzameld en opgeslagen in een ledger. Dit wordt ook wel blockchain genoemd. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Jij kan zien wat er met de bitcoin gebeurt, maar een ander kan ook zien hoeveel bitcoins jij hebt. Dit kan overigens wel alleen wanneer je je bitcoin adres openbaar hebt gemaakt. Om toch nog wat privacy te behouden, kan je verschillende adressen gebruiken om je bitcoins in op te slaan.

4. Geen bank nodig

De meeste financiële overschrijvingen bestaan uit drie partijen. De koper, de verkoper en de banken van de koper en verkoper. De koper stuurt geld van zijn eigen bank naar de bank van de begunstigde. Bij bitcoin heb je geen bank. De bitcoin software is de tussenpersoon tussen het kopen en verkopen. De ene bitcoin-gebruiker maakt namelijk geld over naar de andere bitcoin-gebruiker. Dit gebeurt in een soort peer-to-peer network.

5. Geen transactiekosten

Omdat bitcoin een globale munteenheid is, wordt er geen gebruik gemaakt van transactiekosten. Dit is wel iets wat bij een klassieke internationale bankoverschrijving gebeurd. Dus of je nou vanuit Rusland naar China iets overschrijft of vanuit Engeland naar Australië, je hoeft niks extra’s te betalen.

6. Snelheid transacties

Wanneer je wat wilt betalen met bitcoins, dan gaat dit letterlijk in een eenvoudige muisklik. De waarde van aan bitcoins is binnen een mum van tijd overgemaakt naar de ontvanger. Vergelijk het maar met het sturen van een appje in Whatsapp. Een transactie van bitcoins gaat net zo snel, ongeacht de afstand of het tijdstip. Het kan soms wel voorkomen dat er een lichte vertraging in het verzenden zit. Maar zelfs dan is de waarde van de bitcoin binnen een uur overgemaakt. In vergelijking met een bank is dit nog steeds ontzettend snel.

Wist je dat er ook nog andere online munteenheden zijn? Zo kun je bijvoorbeeld ook Ethereum kopen. Mocht je na deze zes voordelen dus nog niet overtuigd zijn, kan je daar nog een kijkje nemen.

Is je hart na het lezen van dit artikel toch wel harder gaan kloppen. Investeer dan snel in de bitcoins en betreed de wereld van deze cryptocurrency!