Alicante: een schitterende stad in het zuidoosten van Spanje heeft alles wat je je kunt wensen voor een stedentrip. Maar ook de omgeving van Alicante is fantastisch. Uitgestrekte stranden, leuke dorpjes en culinaire hoogtepunten waar je U tegen zegt. Dus: regel vliegtickets voor Alicante en maak er een uitje van. Voor de prijs hoef je het niet te laten!

Alicante is een mooie stad

Met een nog mooiere binnenstad. Deze Oude Stad is niet heel groot, maar zeker de moeite van het bezichtigen waard. Ook de oude wijk Santa Cruz, met zijn kleine straatjes, trappen en leuke witte huisjes is een bijzondere plek om te bezoeken.

Spanje is nog steeds een overwegend katholiek land, je ziet daarom, ook in Alicante, diverse schitterende kerken en kathedralen. Maar ook de kastelen in en om Alicante zijn zeker de moeite van het bezoeken waard.

Vliegtickets voor Alicante brengen je naar ook de Costa Blanca

Met zijn uitgestrekte, parelwitte stranden en heerlijke temperaturen is de Costa Blanca sowieso een aanrader. Je kunt hier vanaf het vliegveld gemakkelijk naartoe. Sterker nog, als je vliegtickets voor Alicante regelt, boek er dan direct een verblijf in of om Alicante bij. Wel zo handig!

De stranden van de Costa Blanca zijn niet alleen gewild bij de oudere pensionado’s. Ook veel jongeren vinden deze stranden “instagrammable”. Ook wanneer je nog nooit in het buitenland bent geweest en je een beetje huiverig bent voor buitenlands voedsel kun je hier prima terecht. De Nederlandse, Belgische en Duitse keuken is hier volop verkrijgbaar.

Een stedentrip en een strandvakantie in één

Doordat Alicante en omgeving allebei mooi en de moeite waard zijn, wil je eigenlijk niet kiezen. En dus kun je een stedentrip prima combineren met een strandvakantie. Ga eerst een paar dagen op onderzoek uit in de schitterende stad Alicante en ga daarna nog lekker relaxed aan het strand liggen. Zo heb je het beste van twee werelden en je hoeft er maar een keer voor te vliegen. Die vliegtijd valt trouwens enorm mee, net als de prijzen. Al vanaf € 29,00 (enkele reis) ben je in 2,5 uur in Alicante.

Lekker eten en genieten in Alicante

Wanneer je aan Spanje denkt, denk je waarschijnlijk aan de zon, lekker eten, het strand en veel gezelligheid en feestjes. Nou, dan ben je in Alicante prima op je plek. De zon schijnt gemiddeld zo’n 7,5 uur per dag en het aantal regendagen per maand is te verwaarlozen. Het eten is natuurlijk heerlijk door het gebruik van verse producten als verschillende soorten vis, schaaldieren en verse groenten en fruit. Het klimaat is natuurlijk perfect voor het telen van olijven voor olijfolie en de zee ligt dichtbij. Dus vers is ook écht vers! Het strand hoeft bijna geen nadere uitleg. Je kunt hier heerlijk hele dagen vertoeven op een strandbedje terwijl de lekkere drankjes bij je gebracht worden door de strandmedewerkers. De feestjes, op het strand, maar ook in de stad, zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Dus: boek die vliegtickets voor Alicante en laat je verrassen door de stad en de omgeving!