Er zijn enorm veel boeken over wijn op de markt. De één natuurlijk beter geschreven dan de ander en variërend van beginners tot gevorderden.
 

The Cork Dork

‘The Cork Dork’ is een grappig en leerzaam boek over wijn. Het is een autobiografisch verhaal over Bianca Bosker die als journalist besluit dat ze wel wijnexpert wil worden. Leuk zo’n beslissing, maar de wijnwereld is niet zo makkelijk. In geuren en kleuren vertelt ze over haar avonturen in wijnkelders, bij wijnproeverijen, wedstrijden en haar ervaringen met sommeliers.

Bubbels

Mousserende wijn wordt vaak gedronken tijdens een feestje, maar dat hoeft natuurlijk niet. Een bubbel kan altijd. Nu denken we bij bubbels al snel aan Champagne, maar er zijn zoveel meer mousserende wijnen die overal en altijd gedronken kunnen worden. ‘Bubbels’ is een handboek voor de wijnliefhebber die van bubbels houdt en er meer over wil weten.

Champagne

Champagne is wel de ultieme bubbel. Wie ook zo verzot is op deze wereldberoemde bubbel, is Gert Crum, de schrijver van het boek Champagne. Het staat niet alleen prachtig op de koffietafel, maar biedt ook een uitgebreide studie naar de ontwikkelingen in de Franse wijnregio.

Domaine de la Romanée-Conti

Gert Crum is niet alleen Champagne-expert, maar weet ook van alles over de beroemde Franse wijnregio Bourgogne. Romanée-Conti is één van de meest begeerde wijnen en tevens de titel van het boek. Een boek volledig gewijd aan de bijna mythische wijn van Domaine de la Romanée-Conti.

Rosé: The Pink Wine Revolution

Met de hashtag #roseallday zijn al veel social posts voorbij gekomen deze zomer, maar rosé is zeker niet alleen voor onder de zon. Wie er niet uit kan komen welke rosé er op tafel moet komen kan wel eens veel aan dit boek hebben.

Sommelier’s Atlas of Taste

Ook veel moeite met het onderscheiden van de verschillende wijnen in de Bourgogne, druivenrassen of andere wijnvragen van hoger niveau? Dan biedt dit boek zeker een uitkomst. En wees eerlijk, het heeft ook zeker de looks voor op de koffietafel.

Wijnspijsbijbel

Er zijn zoveel soorten wijn en zoveel soorten gerechten. Het minste of geringste kan een wijn of gerecht al uit balans brengen. Daarom is dit boek bijna onmisbaar in de keuken. Zoek op een wijn of op een gerecht en je hebt de perfecte combinatie.

Wine Trails

Van de welbekende wijngebieden tot onbekende wijnregio’s. In het boek Wine Trails kun je genoeg inspiratie opdoen voor de volgende wijntrip. En dat hoeft niet per se in Europa te zijn natuurlijk.

Wine Folly

De wijnkenners van Wine Folly hebben twee leerzame en duidelijke boeken op de markt gebracht voor wijnliefhebbers. De ene voor wijnliefhebbers die wel wat weten, maar toch verdieping willen. En een uitgebreidere wijngids voor de gevorderde wijnliefhebber.

Wijnkenner word je zo

En wie nu echt meer wil weten over wijn, maar geen idee heeft waar hij of zij moet beginnen, is er  het boek ‘Wijnkenner word je zo’. Van keuzestress voor het schap in de supermarkt tot het vermijden van ongemakkelijke situaties met een wijnkaart in een restaurant.