Mijn zoektocht naar de perfecte hoekbank

0
2107

Begin 2020 krijg ik de sleutel van mijn spiksplinternieuwe huis. Dat huis is veel groter dan mijn huidige huis en dus zal ik ook op zoek moeten naar meubels die niet verdwijnen in de leegte. Hoekbanken zijn dan natuurlijk ideaal. Een hoekbank kun je zo groot (laten) maken als je zelf wilt, hier een element erbij, daar een element eraf. Het is ook nog eens helemaal niet gezegd dat een hoekbank tegen de muur of zelfs in een hoek van de kamer geplaatst dient te worden. Hoekbanken zijn natuurlijk grote objecten in huis, maar je kunt er ook nog eens echt een statement mee maken. En zeg nou zelf, lekker languit op de bank blijft toch heerlijk?

hoekbanken

Wat voor hoekbank kies ik?

Ik heb dus besloten dat ik een hoekbank wil. Maar hoe maak ik die keuze? Ik ben zelf maar begonnen bij de kleur van de bank. Die wil ik graag bij het door mij uitgekozen behang laten passen. En dus ga ik voor camel. Zoals op de afbeelding hierboven. Maar dan… Moet de hoek links of rechts? Wil ik een chaise longue of leuningen aan alle kanten? Wil ik een deel met relaxstand of een hoge neksteun? En welk materiaal kies ik? Met alleen de kleur van de hoekbank ben ik er nog niet.

hoekbank

Kies ik voor stof of (kunst) leer?

Dat is de volgende (belangrijke) vraag. Ik wil graag een hoekbank die er mooi uit ziet én die er mooi uit blijft zien. Nu heb ik dat deels zelf in de hand. Niet met schoenen op de bank en zorgen dat ik geen scherpe knopen aan mijn broeken heb, maar wat is de beste optie? Je moet ook weten dat ik katten heb… En die nageltjes, nou ja, je kunt je er vast wel iets bij voorstellen. Een lederen hoekbank vind ik érg mooi, maar is die praktisch genoeg? Een stoffen hoekbank is ook schitterend maar komen daar niet snel halen in? Ik denk dat ik me daarover maar eens laat informeren in een van de winkels. Die zijn door het hele land gevestigd en dus ook bij mij in de buurt.

hoekbank

Een relaxstand is niet meer alleen voor oude mensen!

Vroeger kocht je als jongere zeker geen bankstel met een relaxstand. Nee zeg, dat is voor oude mensen! Maar zo is het gelukkig al lang niet meer. Als ik na een dag hard werken lekker op de bank wil zitten en een serie wil bingen, zonder last te krijgen van mijn rug en nek, dan is een hoekbank met (elektrisch bedienbare) relaxstand echt wel heel erg fijn hoor! Dus, de relaxstand komt erbij op mijn wensenlijstje.

hoekbank

Met hoeveel mensen wil ik zitten?

Over het algemeen zal ik alleen thuis zijn. Met de katten, maar of ik die nu op de nieuwe bank wil hebben? Dus voor mij is een standaard maat hoekbank helemaal prima. Komt er visite? Dan past iedereen er op. Ben ik alleen? Dan kan ik heerlijk languit. Maar wat nu als je een groot gezin hebt en meer ruimte dan gemiddeld? Kies je dan voor verschillende losse bankstellen of ga je voor een knoeperd van een hoekbank? Het voordeel van een hoekbank is ook direct het nadeel: alle onderdelen staan aan elkaar, dus je zit altijd met elkaar op één bank. Toch is het, ook met een groot gezin, wel belangrijk dat je allemaal bij elkaar kunt zitten. Doe je dat dan aan de eetkamertafel of op een hoekbank X(X)L?

hoekbank

Proefzitten blijft belangrijk

Ik weet nu ongeveer welke hoekbank ik wil. Maar zit die ook lekker? Dat kan in online niet bepalen. En dus ga ik op korte termijn maar eens een rondje proefzitten op de diverse banken die uitgestald staan in de winkel. Het kan dan zomaar zijn dat ik tóch ga voor een compleet ander model dan ik van te voren had bedacht. Maar die relaxstand? Die komt er zeker!