Een pvc-vloer, wat is dat nu eigenlijk precies? De meeste mensen kennen een pvc-vloer van de commerciële ruimtes. Een vloer waar veel over gelopen wordt met vieze schoenen en die er toch iedere dag weer als nieuw uitziet. Dat moet ook wel als er voor een dergelijke vloer in bijvoorbeeld een winkel wordt gekozen. Tenslotte moet de uitstraling van de ruimte goed zijn. Pvc-vloeren worden ook steeds vaker in de privésfeer gebruikt en ook dat is niet zo gek. Ook thuis is het fijn om een mooie vloer te hebben die duurzaam, onderhoudsvriendelijk en trendy is.

Egaliseren altijd noodzakelijk

Bij een plak pvc-vloer is het altijd noodzakelijk om eerst te egaliseren. Mensen denken vaak dat het bij een nieuwbouw niet noodzakelijk is maar het tegendeel is waar. Egaliseren is niet de vloer uitvlakken maar een dun glad laagje om op te kunnen verlijmen. Op een beton laag
kun je niets lijmen. Een sticker plakt ook niet op het beton, dit is te stoffig en plakt niet. Daarom moet er eerst een voorstrijk gebruikt worden om de egaline op te nemen in het beton. 
Hier op komt een dun laagje egaline, ongeveer 2mm. Deze moet uitharden en glad geschuurd worden. Dan is een perfecte spiegelgladde laag om de pvc vloer op te verlijmen.

Een houten vloer zonder hout

Waar men vroeger voornamelijk de keus had uit effen vloeren, kun je nu bij de pvc-vloeren uit een uitgebreid scala kiezen. Er zijn zelfs pvc-vloeren die bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden zijn en dat terwijl er geen snippertje hout in voorkomt. De vloeren worden namelijk gemaakt van verschillende lagen polyvinylchloride en met de innovatieve technieken van tegenwoordig kunnen hier fantastische vloeren van gemaakt worden. De vloeren zijn ook voorzien van een uitstekende slijtlaag, waardoor het oorspronkelijke product erg fraai blijft.

De luxe uitstraling van een visgraatvloer

Zoals we al aangaven is er een enorme keuze als het gaat om pvc-vloeren en hiermee sluiten de collecties uitstekend aan op de laatste trends. Een goed voorbeeld is de visgraat pvc-vloer, een vloer met een eigenzinnig karakter. Natuurlijk is het visgraatpatroon niet nieuw, we zagen het vroeger al bij de kostbare houten vloeren. Een visgraatvloer geeft iedere ruimte een luxe uitstraling, daarom zag men ze destijds ook zoveel in paleizen en dure villa’s. Deze manier van leggen creëerde een ruimtelijk effect. Het leggen van een visgraatpatroon van hout was niet eenvoudig, daarom was het in combinatie met de aanschaf van het hout een dure aangelegenheid. Ook was de vloer lang niet zo onderhoudsvriendelijk als een pvc-vloer en ook minder duurzaam.

De laatste trends

Daarom is de pvc-vloer een uitkomst voor iedereen die graag een visgraatpatroon heeft, maar wel voor een onderhoudsvriendelijke en duurzame vloer wil kiezen. Het is een vloer die warmte en gezelligheid uitstraalt, maar ook een eigenzinnige uitstraling heeft. Een pvc-vloer past bij ieder interieur, zeker met de vele mogelijkheden die men met pvc heeft. De visgraat is weer helemaal trendy, maar ook de andere dessins en kleuren‎ van de pvc-vloeren vallen goed in de smaak.

Een vloer met koele uitstraling maar warm aanvoelt

Behalve de normale pvc-vloeren en de visgraatvloer zijn er ook speciale pvc-tegels erg populair. Meestal is de afmeting 40 x 60 cm maar tegenwoordig is er ook een reuzenuitvoering verkrijgbaar van 100 x 100 cm per tegel. Dit geeft natuurlijk een heel bijzonder effect. Ook hier zijn verschillende designs mogelijk, zoals de trendy betonlook. Daarbij heeft het pvc een ander belangrijk voordeel ten opzichte van deze ‘coole’ vloeren. Een pvc-vloer gaat uitstekend samen met vloerverwarming en door de dikte van het pvc geleidt de warmte uitstekend. Dus ook bij een vloer die normaal gesproken koud aanvoelt aan de voeten, hoeft dat bij een pvc-vloer helemaal niet zo te zijn.

De voordelen van een pvc-vloer

Maar pvc-vloeren hebben nog meer voordelen. Doordat je de vloer eenvoudig kunt reinigen en met het dichte oppervlak is het ook een hygiënische vloer, dus een perfecte vloer voor mensen met een allergie of gevoelige luchtwegen. Een pvc-vloer gaat jaren mee en mede door de uitstekende slijtlaag zullen er nauwelijks grove beschadigingen ontstaan. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan kan ieder beschadigd deel individueel en eenvoudig vervangen worden. De pvc-vloer kan strak tegen de muur gelegd worden of er kan gekozen worden voor een opstaande plint. Een platte plint is niet noodzakelijk, wat ook weer tijd scheelt bij het leggen van de vloer. De ondervloer moet wel egaal zijn als de pvc-vloer wordt gelegd zodat er geen oneffenheden in de vloer komen. Niet iedere ondergrond is dus geschikt voor een pvc-vloer.

De specialist

Pvc vloeren moeten wel gelegd worden door de specialist. Vooral de voorbereiding zoals het egaliseren en glad maken van de ondergrond maken moet goed gebeuren, anders krijgt u later misschien klachten. Laminaat All-In is de specialist die vakkundig pvc vloeren legt. Visgraat pvc is ook voor de vakman arbeidsintensief en moet goed gebeuren. Hiervoor zijn zij uw perfecte partner en leggen door heel Nederland. Ook voor al uw projecten.
Als de pvc-vloer eenmaal ligt kunt u genieten van een prachtige vloer die veel specifieke en positieve eigenschappen heeft. Maar het belangrijkste is toch de schitterende uitstraling die de pvc-vloer heeft. Een vloer die uitstekend past bij ieder interieur en elke stijl.