Je weet dat de donkere, koude dagen er weer aankomen, maar je ontkent dat het liefst zo lang je kunt. Tot je ‘s avonds om 18:00 de lampen al echt aan moeten en je met een extra warme trui of onder een dekentje op de bank kruipt. En dan kijk je eens om je heen en denk je “dat moet gezelliger kunnen”. Dat kan! Zonder al te veel moeite zelfs. Je zet hier en daar een leuke lamp in je huiskamer en je kunt er weer tegenaan. De donkere dagen lijken ineens een stuk minder donker!

Kies lampen voor iedere ruimte

woonkamerlamp

De woonkamer

In de huiskamer kun je heel gemakkelijk sfeer brengen door het gebruik van mooie lampen. Hier een staande lamp, daar een wandlampje en boven de eettafel een echte blikvanger. Door lampen uit dezelfde serie te kiezen zorg je voor eenheid in je interieur, maar wil je diverse hoekjes maken, dan kies je verschillende soorten lampen die wel bij elkaar passen, maar niet hetzelfde zijn. Dit is helemaal de trend van dit moment.

De badkamer

In ieder thuis heb je weer andere eisen aan de verlichting. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Hier kun je wel goed licht gebruiken. Wanneer je ‘s ochtends vroeg voor de spiegel staat en je lenzen in wilt doen of je make-up wilt aanbrengen, is het wel gewenst dat je goed ziet wat je doet. Een extra lamp boven de wastafel is dan aan te raden. Tijdens het douchen is het wel fijn als je goed licht in de hele ruimte hebt, ook tijdens het schoonmaken is een goed overzicht belangrijk. Hou wel altijd rekening met de IP-waarde van een lamp, want lampen voor in de badkamer moeten spatwater dicht zijn en daarom moeten lampen in de badkamer altijd een minimale IP-waarde hebben van 44.

keukenlampDe keuken

In de keuken is goed “werklicht” belangrijk. Je wilt immers goed zien wat je doet als je aan het koken, snijden, voorbereiden en afwassen bent. Maar ga je op een gegeven moment lekker eten, dan is zo’n fel licht toch minder smaakvol. Een mooie dimbare lamp boven de eettafel biedt dan precies de sfeer die je wilt creëren.

De werk- of hobbykamer

In je werk- of hobbykamer wil je fijn licht hebben waarbij je goed kunt zien, dat geen schaduwen werpt op waar je mee bezig bent. Dat valt soms niet mee. Je vervalt, zeker voor een thuiswerkplek, al snel in het ophangen van een TL-balk. Gezellig is anders! Door ook hier goede lampen te kiezen en die op de perfecte plek te plaatsen kun je lekker werken of hobbyen, zonder dat je last hebt van het licht.

De slaapkamer

In de slaapkamer wil je goed licht hebben om te kunnen lezen in bed. Maar je wilt ook een grote lamp aan het plafond hebben om lekker te kunnen schoonmaken. Een wandlamp naast je bed is aan te raden, maar ook speciale nachtlampjes kunnen je leven een stuk gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld wanneer je ‘s nachts een keer naar de badkamer moet.

slaapkamerlamp

Maar waar vind ik al deze lampen?

Je hoeft echt niet moeilijk te doen om lampen te vinden die perfect in jouw interieur passen. Kijk eens bij deze lampenwinkel. Bij Lampidee zie je lampen voor iedere toepassing en voor iedere ruimte. En je hoeft er niet eens de deur voor uit. Maar dat kán wel! Deze online lampenwinkel heeft namelijk ook vijf fysieke winkels. Je zult er je ogen uitkijken! En als je dan alle lampen voor in huis hebt aangeschaft, kun je er ook lampen voor buiten vinden!