Wanneer je dan hebt besloten dat je mee wilt werken aan een beter milieu en dat je (dus) zonnepanelen op je dak wilt, dan wil je dat ook zo snel mogelijk. En dat kan. Wanneer alle mogelijkheden besproken zijn en het plan de campagne is bedacht, liggen de zonnepanelen in één dag op hun plek. En dan doen ze ook hun werk al. Installatie van zonnepanelen is echt vakwerk. Zorg dus dat je in zee gaat met een ervaren bedrijf op het gebied van installatie, maar ook op het gebied van informatie. Je wilt immers zeker weten dat jouw zonnepanelen het maximale rendement uit de zon halen!

Er gaat wel wat werk vooraf aan de installatie van zonnepanelen

Het is niet zo dat je online even wat zonnepanelen kunt bestellen en dat die dan een week later geleverd en geplaatst worden. Er moet wel rekening gehouden worden met verschillende opties. Om te beginnen moet natuurlijk gekeken worden of je dak geschikt is voor het plaatsen van de zonnepanelen. Dat gaat om de helling van je dak, maar ook om de constructie en de ligging ten opzichte van de zon. Ook eventuele hindernissen op het dak (denk aan dakramen, ventilatiepijpen etc), worden geïnventariseerd. Is je dak geschikt? Ben je goed verzekerd? Dan wordt gekeken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en wordt een berekening gemaakt van het te behalen rendement. En dan… kunnen de zonnepanelen geïnstalleerd worden!

Zonnepanelen zijn de toekomst

Natuurlijk zie je om je heen steeds meer goede opties voor het milieuvriendelijk opwekken van energie. Denk dan bijvoorbeeld aan windmolens. Maar zonnepanelen zijn ideaal omdat ze per huishouden geïnstalleerd kunnen worden. Ze geven geen geluidsoverlast en zijn ook niet horizonvervuilend of gevaarlijk voor vogels. Het laten installeren van zonnepanelen levert dus meer op dan alleen een lagere energierekening!

Kies je voor blauwe of voor zwarte zonnepanelen?

De kleur zegt namelijk iets over de opbrengst per paneel. De zwarte zonnepanelen zullen wat meer rendement hebben, ze zijn daardoor ook wat duurder in aanschaf. Het gaat hier dus niet perse om welke panelen mooier staan bij je dak, al kan dat ook wel een doorslaggevende factor zijn, zeker wanneer je de laatste in jouw blok bent die zonnepanelen laat installeren. Welk van de kleuren je ook kiest, je kunt er van op aan dat de productie duurzaam en eerlijk is. Ook over de installatie van zonnepanelen hoef je je geen zorgen te maken. De installatie zal altijd gedaan worden door vakkundige installateurs. Zo weet je zeker dat je een echte bijdrage levert aan een beter milieu.