Hoeveel keer per dag loop jij van de ene naar de andere ruimte in je huis? Best heel vaak, als je alles bij elkaar zou optellen. Je doet de ene deur dicht en de andere weer open. En dat de hele dag door. Als je het goed bekijkt, zie je dus heel wat deuren op een dag. Dan kan je maar beter zorgen dat dit strakke binnendeuren zijn. Strak in de lak of strak in het ontwerp. Een combinatie is natuurlijk nog het mooist!

Strakke binnendeuren voor iedere ruimte

Je kunt met een deur heel gemakkelijk een ruimte open of juist dicht doen. Dat is het hele idee achter een deur. Maar wat voor deur wil je eigenlijk? Kies je binnendeuren met ramen en zijn die ramen dan mat of doorzichtig? Kies je juist voor dichte deuren zodat je de deur echt achter je dicht kunt trekken en even de rommel in de andere kamer niet hoeft te zien? Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar er zijn strakke binnendeuren voor iedere smaak, voor iedere ruimte en voor ieder budget. Je moet alleen even weten waar je naar moet kijken.

Heb je weinig ruimte op de overloop?

Maar wil je wel een deur in de badkamer? Dan kan het zomaar zijn dat de badkamerdeur in botsing komt met een deur van een aangrenzende kamer. Je kunt dan kiezen voor een harmonica- of vouwdeur. Die ken je waarschijnlijk nog wel van vroeger, bij je opa en oma thuis. De vouwdeuren van nu worden echter uitgevoerd in de meest prachtige materialen en zijn dus schitterend om te zien. Dat had je waarschijnlijk niet gedacht!

De deur tussen de gang en de huiskamer is belangrijk

Deze deur zorgt er namelijk voor dat eventuele tocht vanuit de gang nooit de huiskamer kan bereiken. Veel mensen kiezen op deze plek voor een deur met een of meerdere ramen. Zo kun je precies zien wie er binnenkomt als jij in de huiskamer bent. Ook ziet het er vaak mooi en minder afgesloten uit wanneer er een raam in de deur is geplaatst. Natuurlijk kies je wel de deur die past bij jouw interieur. Waren de deuren met raam vroeger allemaal in een landelijke stijl, die tijd is gelukkig voorbij. Ook strakke binnendeuren met heel modern design hebben tegenwoordig ramen. En om het helemaal af te maken kies je er natuurlijk het perfecte deurbeslag bij.