Uit onderzoek is gebleken dat er jaarlijks 100 miljoen euro wordt uitgegeven aan haarverf voor thuisgebruik. Veel mensen verven het haar omwille van het camoufleren van grijze haren, anderen willen gewoon eens een ander kleurtje proberen. Maar wat is eigenlijk het effect van haarverf op je haar? Wegen de voordelen wel op tegen de nadelen?

Haarverf kan je haar beschadigen

Er bestaan verschillende typen haarverf: spoelingen, semi-permanente haarverf en permanente haarverf. Met name die laatste groep kan nogal belastend zijn voor je haar. Permanente haarverf verft namelijk niet alleen de buitenkant van het haar maar dringt helemaal door tot de kern van het haar. Om dit te bereiken, wordt vaak ammonia gebruikt. Dit is de stof die haarverf zo een sterke geur geeft (en die je vaak dagenlang na het verven nog ruikt).

Ammonia zorgt ervoor dat de haarschubben opzwellen, waardoor ze open gaan staan. Hierdoor kan de kleurstof doordringen tot diep in de kern van het haar. In de meeste gevallen wordt de haarstructuur hier dusdanig door aangetast dat de haarschubben ook na de verfbeurt nog een beetje open blijven staan. Met als gevolg dof en droog haar, gespleten punten en in het ergste geval (of na heel vaak verven) kan het haar zelfs afbreken.

Haarverf zonder ammonia

Dat ammonia niet goed is voor het haar, is inmiddels duidelijk. Toch wordt het vaak gebruikt in haarverf van de drogisterij en de supermarkt. Deze producten zijn zo gemaakt dat iedere leek het gewenste resultaat kan bereiken door alleen de handleiding te volgen. Echter zijn er inmiddels goede alternatieven op de markt die minstens zo gemakkelijk zijn aan te brengen, maar geen ammonia bevatten.

Er wordt veel geschreven dat haarverf zonder ammonia minder dekkend zou zijn of dat de kleur sneller zou teruglopen. Echter is niets minder waar. Door kwalitatief goede ingrediënten te gebruiken (waaronder meer pigment) dekt deze haarverf zonder ammonia uitstekend en blijft de kleur lang mooi. Bovendien bevat de haarverf van WECOLOUR ook geen PPD, resorcinol en parabenen. Een goed en betaalbaar alternatief voor de haarverf uit de drogist.

Verf alleen de uitgroei

Om het haar nog minder te belasten, kun je het beste alleen de uitgroei verven. Dit is niet alleen beter voor het haar maar het voorkomt ook dat de kleur gaat stapelen in de punten. Je kunt de lengtes uiteraard wel even ‘opfrissen’ door 1/3 deel water bij je verf te doen en dit de laatste 15 minuten door het haar te kammen. De haarverf van WECOLOUR is na opening ongemengd nog 12 maanden houdbaar. Met 1 tube kan de uitgroei tot wel 4 keer geverfd worden. Beter voor je haar én je portemonnee.