Ik rij graag en veel in mijn auto. En dan kan er zomaar wat gebeuren. Ik hoef daar niet eens zelf schuld aan te hebben. We weten het allemaal: een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik heb daarom een FBTO autoverzekering. Zo weet ik precies waar ik aan toe ben en kan ik onbezorgd de weg op. Natuurlijk blijf ik goed opletten in het verkeer en hou ik mij aan de regels. Maar een goede autoverzekering geeft rust.

Wat voor verzekeringen zijn er?

Zoals bij iedere verzekeraar heb je de keuze uit Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA-plus en WA-casco. Maar wat is dan het verschil tussen die drie? Kan ik deze verzekeringen nog uitbreiden, speciaal voor mijn sportauto?

Wanneer kies ik voor een WA verzekering?

De meeste mensen kiezen voor een WA verzekering bij auto’s (geen oldtimers) van 12 jaar of ouder. Een WA verzekering is de absolute minimum-verzekering. Deze verzekering kies je wanneer je schade toebrengt aan (eigendommen van) anderen. Parkeer je te krap in of uit? Raak je de auto van de buurman? De WA verzekering keert in dat geval uit.

Wanneer kies ik voor een WA-plus verzekering?

Is je auto ouder dan 7 jaar, maar jonger dan 12 jaar? Dan is een WA-plus verzekering helemaal prima. Deze verzekering keert uit bij schade aan (spullen van) anderen, diefstal, joyriding, ermissing, ruitschade en schade door brand of natuurrampen.

Wanneer kies ik voor een WA-casco verzekering?

Deze verzekering wordt het meest gekozen (en aangeraden) voor nieuwe auto’s tot ongeveer 7 jaar. Een WA-casco verzekering is nog iets uitgebreider dan een WA-plus verzekering. Deze verzekering dekt ook nog de eigen schade door een aanrijding.

Heerlijk touren in mijn sportauto

Mijn sportauto is mijn grote trots. In de zomer lekker zonder kap en in de winter behaaglijk met. Ik tour door heel Nederland, langs de meest mooie locaties. Natuurlijk stop ik onderweg regelmatig om ergens een kopje koffie en een broodje te doen. Ik zorg dan (bijna) altijd wel dat ik vanaf het terras zicht heb op mijn mooie auto. Want ik ben zuinig op hem! Zoals ‘ie dan staat te glimmen in de zon, ik word daar gelukkig van! Dat is ook de reden dat ik deze auto, al is ‘ie wat ouder, WA-casco verzekerd heb. Daarbij heb ik nog gekozen voor één van de extra opties die FBTO aanbiedt op de site.

Ik koos voor de “Eigen keuze herstelbedrijf” voor mijn sportauto

Deze extra optie zorgt ervoor dat ik mijn auto, bij schade, altijd kan laten repareren door mijn vertrouwde garage. Zij weten precies hoe dierbaar deze auto mij is en zullen de reparaties altijd met grote precisie uitvoeren. Nu zullen andere garages waarschijnlijk niet voor ze onderdoen, maar dit voelt toch het fijnst.

Dit is niet de enige extra optie die je kunt kiezen

Ik had ook nog kunnen kiezen voor een eigen risico aanvulling op de verzekering. Dan gaat mijn premie omlaag en betaal ik, bij schade, een eigen risico. De rest van het schadebedrag wordt dan wel vergoed.

Een andere optie is de no-claim beschermer. Deze zorgt ervoor dat de no-claim die je hebt opgebouwd niet vervalt en dus dat je geen hogere premie gaat betalen na een schade.

De laatste extra optie is de Schadeherstellers FBTO. Deze aanvulling op de basisverzekering maakt dat je er zeker van bent dat de schade altijd wordt verholpen door een schadehersteller va FBTO.

Gelukkig heb ik al deze verzekeringen nog niet nodig gehad. Ik rij heerlijk schadevrij. Maar mocht er iets gebeuren, dan weet ik dat ik goed zit!

‘Dit is een samenwerking’.