Een roadtrip maken is een uitgelezen kans om alles even te vergeten en alleen te focussen op fijne dingen. Het maakt niet uit waar je heen gaat, als je je maar vrij voelt. Een hotel boeken om te overnachten is alleen niet voor ieder budget weggelegd. Voor vakantiegangers met minder budget én voor echte avonturiers is wildkamperen tijdens je roadtrip een bijzondere manier om de nacht door te brengen. Kun je daar wel wat tips bij gebruiken? Lees dan snel deze blog waarmee je verzekerd bent van een geslaagde vakantie!

Europa ontdekken met de camper

Ben je avontuurlijk ingesteld maar hecht je toch ook wel veel waarde aan comfort? Ga dan Europa ontdekken met de camper. Neem je spullen mee, vertrek van huis en de wereld ligt aan je voeten. Als je van oude voertuigen houdt is een Volkswagen uit vervlogen tijden dé manier om een nostalgisch tintje aan je vakantie te geven. Houd je meer van luxe? Kies dan voor een moderne camper, waarbij je de keuze hebt aan een enorm aanbod aan accessoires. Daarmee profiteer je van extra comfort tijdens je roadtrip.

Wildkamperen?

Voor echte avonturiers is het ook mogelijk om te gaan wildkamperen. Trek eropuit met de auto en leg je kampeerspullen in de kofferbak. Zoek een mooi plekje op in de natuur en geniet! Let er wel op dat er in Europa verschillende regels gelden per land. Vooral Noord-Europese landen zijn uitermate geschikt voor een echte outdoor experience: Schotland, Noorwegen, Zweden en Finland bijvoorbeeld. Zet je tent op, bereid een lekkere maaltijd en doe een spelletje samen met je vrienden. Mooie herinneringen gegarandeerd. Wedden dat jullie hier thuis nog lang over doorpraten?

Wat je mee moet nemen

Als je met de auto op reis gaat is de ruimte soms beperkt, zeker als je gaat kamperen met een tent. Daarom is het fijn om compacte kampeerartikelen mee te nemen die zo min mogelijk aanslag doen op het totaalgewicht van je bagage. We raden je daarbij aan om een aantal handige gadgets mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een mini-zaklamp voor aan je sleutelbos. Ook een nekkussen is heerlijk comfortabel voor als je zelf niet hoeft te rijden. Verder zijn toiletartikelen onmisbaar voor je persoonlijke hygiëne. Voor de auto is het handig om vloeistoffen zoals motorolie en koelvloeistof mee te nemen.