Met het starten van de zomer gaat ook het festivalseizoen van start. Welke stijlen we hier terug gaan vinden lees je hieronder. Op een festival kan je eigenlijk alles aan. Jurkjes, rokjes of juist een short met een leuk T-shirt. De tips voor dit jaar zijn panterprintjes, midi jurken, zwierende stofjes en sieraden in oriëntaalse stijl. Dit jaar zien we veel felle kleuren. Een van de favoriete kleuren is de kleur geel. Deze kleur is goed te combineren met zwart.

Sieraden met muntjes

De bohemian stijl is al jaren een trend op festivals. Voor dit jaar in deze stijl zijn de musthaves paisley printjes, riemen rond de taille en sieraden met muntjes. Festivals en hippies horen bij elkaar. Dat zien we ook zeker terug in de outfits. Fleurige outfits, je haar messy-chique en vooral wijde kleding is dit jaar weer helemaal in.

Een heuptasje als accessoire

Helemaal hip dit festival seizoen is het hebben van een heuptasje. Je kan hem dragen over je schouder en natuurlijk om je heupen. Deze accessoire is niet alleen heel leuk, hij is ook nog eens heel praktisch om je spullen in mee te nemen. De heuptasjes zijn er in veel verschillende kleuren, printjes maar ook juist doorzichtig. Accessoires die juist weer voor mannen onmisbaar zijn, zijn de zonnebril en een pet.

Dieren op het festival?!

Ook op festivals gaan we dieren tegenkomen. Deze print mag zelfs gecombineerd worden met de behomian stijl. Ook zijn er fietsbroekjes verkrijgbaar in dierenprint waarbij je twee trenditems in een kunt dragen. Kleuren die we dit festivalseizoen veel gaan zien zijn wit, beige, maar ook donkerrood, geel, denimblauw, paars, en poederroze. Denk er wel om dat deze lichte kleuren met een beetje regen een beetje kunnen gaan doorschijnen.

Kou of regen

Voor wat kouder weer of regen zijn (regen)laarsjes onmisbaar in je outfit. Ook is het handig om een regenponcho mee te nemen. Gelukkig hoeven deze niet meer saai te zijn, ook deze zijn er in allerlei kleurtjes. Roze of geel kunnen heel leuk matchen bij de kleding die je eronder draagt. Als er kouder weer voorspeld is, neem dan zeker een trui mee. Deze kun je nog steeds aan in combinatie met een jurk, rok of short. Een goede tip is om meerdere laagjes aan te trekken zodat je voorbereid bent op ieder weertype.

Hawaïhemd

Voor mannen is een hawaïhemd een musthave voor op een festival. Hij zit wat losser om je heen en je kan er daardoor goed in bewegen. Dit kledingstuk kun je het beste combineren met een strakke spijkerbroek. Voor vrouwen is het heuptasje helemaal hot, voor de man is dat een rugzakje. Het mooiste is dan een rugzakje van leer maar wel eentje die ook een stootje kan hebben. Maar de allerbeste kledingtip is een zwembroek die niet op een zwembroek lijkt. Dat is de meest perfecte broek om te dragen op een festivalterrein.