Voor een heerlijk dagje uit met het hele gezin kun je goed terecht bij Museum Voorlinden in Wassenaar. Je vind hier prachtige hedendaagse kunst, fijne natuur en lekker eten. De perfecte ingrediënten voor een top dag. Wat direct opvalt wanneer je aankomt is de prachtige omgeving. Met aan de ene kant duinen en aan de andere kant een mooi aangelegde tuin. Aan de linkerkant staat het prachtige landhuis wat tegenwoordig dienst doet als restaurant. Op mooie dagen kun je heerlijk op het terras genieten van een versnapering en het prachtige uitzicht.

Particulier museum voor hedendaagse kunst

Als je wat verder loopt kom je bij het museum voor hedendaagse kunst. Het particuliere museum is gehuisvest in een modern rechthoekig gebouw met veel ramen waardoor de natuur ook binnen een grote rol speelt. Door deze ramen komt prachtig natuurlijk licht binnen wat het tentoongestelde werk nog beter doet uitkomen. Het museum heeft steeds andere verrassende exposities van moderne kunstenaars maar herbergt ook indrukwekkende permanente werken. Hieronder de bekende Swimming Pool en het reuzenechtpaar onder de parasol. De laatste is levensecht en bijzonder goed gedetailleerd. Van huidplooi, rimpel tot kleine haartjes op de vingers. En natuurlijk de mini liftjes waar je misschien even naar moet zoeken.

Verrassende speurtocht voor kinderen

Voor de kinderen heeft het museum een ontzettend leuke speurtocht. Deze gaat over de permanente werken en nodigt ze uit tot creatief denken. Zo wordt het bezoek aan het museum een echt avontuur van zien en ontdekken. Ook voor jouw als ouder. Het laat je soms op een andere manier kijken naar de kunst die er staat. Zo valt er voor ieder wat te leren. Een bezoek aan dit museum is niet compleet zonder een bezoek aan de museumwinkel. Hier vind je allerlei prachtige design producten, kunst items, kaarten en gadgets. Heerlijk om even in rond te struinen en moeilijk om je hand op de knip te houden.

Lekker ravotten en struinen door de duinen

Nog helemaal onder de indruk van al het moois en geks wat je hebt gezien kun je lekker lunchen of wat drinken in het restaurant. Een andere optie is een heerlijke wandeling maken door de fraaie tuinen en de duinen. Hier kunnen de kinderen even lekker ravotten en rennen door de kleine paadjes. Het ene duin op en de andere weer af. Even alle energie kwijt voordat je, moe maar voldaan, weer de auto in gaat voor de terug weg.