Kleuren in de zomer schreeuwen om aandacht. In de zomer van 2019 zien we veel felle, vrolijke en warme kleuren. De kleur van de zomer van 2019 is geel. Van lichtgeel tot kanariegeel. Combinaties met lichtroze, camel en zandtinten maken geel een wat zachtere kleur. Geel past ook heel goed bij een bloemenprint. Bloemenprintjes passen goed bij een maxi-dress of bij een lange rok.

Fluorescerend

Kleuren die daar helemaal bij passen zijn de fluorescerende kleuren. Deze kleuren waren helemaal in de jaren ’80 maar zijn ook weer helemaal van nu. Maar bij zo’n heftige kleur hoort ook een neutrale tegenkleur. Er zijn vier neutrale kleuren die bij alles passen. Dit zijn de kleuren soybean, eclipse, sweet corn en brown granite. Deze kleuren zijn zowel voor mannen als voor vrouwen een goede basis.

Kleur van het jaar

De kleur van het jaar is living coral. Dit is dan ook een van de belangrijkste modekleuren van het moment. Deze roze tint past heel goed bij een zongebruinde huid, dus perfect voor deze zomer. Kleuren die we vooral veel gaan zien zijn tinten van geel, oranje en roze. Maar ook princess blue komt terug en invloeden van de kleur groen gaan we ook zien. Een kleur die op het eerste gezicht een beetje saai oogt, maar juist een van de chicste kleuren van het moment is, is de kleur beige. Een hele outfit in het beige is heel elegant.

Pastel

Pastelkleuren kun je nog niet helemaal afstrepen. Pastel blauw is namelijk een van de kleuren die ook in deze zomer veel gedragen kan worden. Pastel blauw is een zachte, lichte kleur en sommigen bestempelen hem zelfs als romantisch. Een groot voordeel van deze kleur is dat pastel blauw bij veel mensen heel goed staat.

Stipjes

in welke kleur maakt niet uit maar stippen zijn hot. Of het nu grote of kleine stippen zijn, ze passen op jurken, accessoires, shirts en rokken. De meest voorkomende kleurcombinaties bij stippen zijn zwart en wit of blauw en wit. Maar ook in gekke kleuren kunnen we deze stippen gaan tegenkomen.

Dierenprintjes

Printjes die doen het goed deze zomer. Een print die we veel gaan zien is de dierenprint. Op schoenen doet de slangenprint het goed terwijl we op kleding juist meer de luipaardprint terug gaan zien. Andere printjes die het goed doen zijn tropische printjes. Dit jaar zien we veel palmbomen, vogels en exotische bloemen. De flamingo is wel een beetje geweest, die wordt deze zomer ingeruild voor de toekan.