Een elektrische tandenborstel bestaat natuurlijk al tijden. Maar een slimme tandenborstel? Dat is een stuk nieuwer! De SMART tandenborstel heeft 5 poetstanden (de GENIUS zelfs 6) en coacht jou tijdens het poetsen.

Hoe werkt het?

Om jou realtime te kunnen laten weten of je wel goed poetst, gebruikt de tandenborstel – via een app – de camera van je smartphone. Je zorgt ervoor dat je recht voor je telefoon gaat staan, zodat je gezicht in een cirkel op het scherm past. Zodra je goed staat, kleurt de cirkel groen. Door middel van ingebouwde sensoren zie je welke kwadranten nog niet voldoende zijn gepoetst, maar ook of je te hard drukt. Daarnaast kan je extra poetstijd instellen voor bepaald zones, mocht dat (tijdelijk) nodig zijn.

5 standen

De Oral-B SMART heeft maar liefst 5 standen, voor verschillende soorten reiniging: • Daily Clean: de gewone dagelijkse reiniging • Gum Care: massage van het tandvlees • Sensitive: speciaal voor gevoelige tanden of tandvlees • Whitening: voor wittere tanden • Pro-Clean: een extra grondige reiniging Als je de gewone poetsstand gebruikt, is de poetskracht hetzelfde als bij hun voorgangers, namelijk 40.000 pulsaties en 8.800 rotaties per minuut. Kies je echter voor de Pro-Clean, dan halen deze tandenborstels 48.000 pulsaties en 10.500 rotaties per minuut. Het grootste verschil met hun voorgangers, is echter de accu. De Oral-B SMART en GENIUS zijn uitgerust met een Lithium-Ion batterij en kunnen daarom meer dan twee weken gebruikt worden zonder opladen.

Overige features

• Positie-detectie technologie: door middel van sensoren herkent de tandenborstel gedeeltes in de mond en stuurt hij aan op beter poetsen. • Drievoudige druksensor: visuele rode lichtsensor, snelheidsvertraging en direct stoppende pulsaties om het tandvlees niet te beschadigen als je te hard drukt. • Smart ring: kies een eigen kleur via de LED-lichtring en personaliseer jouw tandenborstel.

Poetsen als een pro

Wil je werken aan gezonder tandvlees en minstens evengoed poetsen als je tandarts? Dan is deze slimme tandenborstel een goede keuze. Je hoeft niet meer bang te zijn om een stuk over te slaan, of dat je te veel druk zet. Wil je een keer een super grondige reiniging voor een tandartsafspraak? Dan kies je voor standje Pro-Clean. Of heb je een spannende date? Dan ga je voor extra wit met ‘Whitening’. Kortom: hij kost wat, maar dan heb je ook echt een slimme tandenborstel in huis!