Als je een expediteur zoekt in Rotterdam voor de zeevracht of op Schiphol voor de luchtvracht dan zijn hier vele mogelijkheden voor. Een goede expediteur helpt je bij import, export en cross trade van goederen. Dit kan zowel door de lucht, over de zee of over het land. Een expediteur heeft een netwerk van agenten waar ze intensief mee samenwerken. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je goederen altijd zonder problemen en snel op hun eindbestemming aankomen.

Een goede expediteur beschikt over een lokaal netwerk

Als je wilt dat je goederen op de juiste manier getransporteerd worden dan is het belangrijk dat de expediteur die je uitkiest een goed lokaal netwerk van agenten heeft. Je zal vaak zien dat een expediteur met veel ervaring in veel verschillende landen werkzaam is met lokale agenten zodat je goederen naar bijna iedere locatie getransporteerd kunnen worden. Of het nou Oceanië, Zuid Amerika, Afrika, Noord Amerika, Europa of Azië is, geen probleem alles is mogelijk. De lokale agenten waar ze mee samenwerken zijn aanwezig in belangrijke haven- en productieplaatsen wereldwijd. Hier hebben ze een eigen kantoor en zijn op de hoogte van alle ins en outs in de regio waar ze zich bevinden. Een goede expediteur kan door dit lokale netwerk kwaliteit, flexibiliteit, scherpe tarieven en een goede service garanderen.

Wat voor diensten biedt een expediteur precies aan

Op het moment dat je opzoek bent naar een expediteur voor de import van zeevracht of luchtvracht dan zoek je waarschijnlijk bepaalde diensten om af te kunnen nemen. Diensten waar je aan kan denken op het gebied van import zijn FCL, LCL, buyer consolidation dat plaatsvindt in eigen beheer, directe en indirecte groupage diensten. Aanvullende aanvullende diensten die aangeboden worden zijn hanging garments containers (ULD / GOH), sorteren en warehousing. Daarnaast kunnen ze zowel de fysieke distributie voor je verzorgen en de douane afwikkeling.

Welke diensten zijn er?

Op het gebied van export kan je denken aan diensten zoals FCL verschepingen of directe of indirecte groupage diensten. Het regelen van de uitvoerdocumentatie voor de douane is uiteraard ook geen probleem. Op het moment dat je gebruik wilt maken van cross trade diensten dan kan ervoor gezorgd worden dat de producten direct van de producent aan de eindontvanger worden verstuurd. Hierbij hoeven de goederen geen tussenstop in Nederland te maken. De switch B/L wordt ook voor je in orde gemaakt en je hoeft je dus nergens meer zorgen over te maken. Tegenwoordig kan je je zendingen ook nog eens via real time software volgen en beheren via je supply chain management. Zo kan je met een software communiceren over lopende orders met alle betrokken partijen en ook je goederentransport live volgen.