De gemiddelde Nederlander bewaart veel spullen. Toch worden deze spullen lang niet altijd gebruikt. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat men tijdens het opruimen ineens iets van waarde tegenkomt. Mogelijk kom jij wel een (oud) gouden voorwerp tegen als je jouw zolder aan het opruimen bent. Gooi deze niet maar zo weg, want goud kan je geld opleveren. Daarom wil je jouw goud mogelijk wel verkopen. Veel mensen weten alleen niet hoe zij dit aan moeten pakken. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk hoe je het beste (oud) goud kunt verkopen.

Achterhaal of jouw goud (veel) geld waard is

Heb je goud gevonden tijdens het opruimen? Reken je dan niet direct rijk. Nee, want goud levert je niet altijd geld op. Dit hangt namelijk van een aantal factoren af. Sommige mensen denken dat zij de waarde van goud zelf kunnen achterhalen. Toch is dit niet verstandig. Waarom niet? Omdat een foutje snel gemaakt is als het jou aan de kennis ontbreekt. Wil je goud verkopen? Dan raden wij je aan eerst bij een professional langs te gaan, zoals Goudwisselkantoor. Deze specialisten kunnen jou precies vertellen hoeveel jouw goud op dat moment waard is. Zodoende weet je of het zinvol is om jouw goud al dan niet te verkopen.

Verkoop goud niet online

Als je weet hoeveel jouw goud momenteel waard is, kun je bepalen of het de moeite waard is om het te verkopen. Is dit het geval? Dan richt jij je mogelijk tot een website voor tweedehands spullen of sociale media. Dergelijke platformen lenen zich doorgaans uitstekend om spullen te verkopen. Toch raden wij jou niet aan om (oud) goud te verkopen op het internet. Waarom niet? Omdat goud nogal een gewild product is. Bovendien moet je vaak genoegen nemen met een mindere prijs als je jouw goud online verkoopt. De meeste mensen zoeken hier namelijk naar koopjes, waardoor je mogelijk minder krijgt dan jouw goud waard is.

Bezoek een juwelier

Gaat het om een gouden sieraad? Dan kun je ook langsgaan bij een juwelier. Mogelijk zit er bij jou wel eentje om de hoek. Toch is de juwelier waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je goud wilt verkopen. Begrijpelijk, want de meeste mensen denken dat een juwelier enkel sieraden verkoopt. Als je gouden sieraden van de hand wilt doen, kun je hier meestal ook terecht. Er zijn namelijk ook genoeg juweliers die sieraden van (oud) goud inkopen. Richt jij je tot een juwelier? Dan hoef je niet bang te zijn voor oplichting. Dit gevaar ligt wel op de loer als je goud online verkoopt.

Ga langs bij Goudwisselkantoor

Er zit niet altijd een juwelier om de hoek. Daarbij komt dat een juwelier geen goudbaren of gouden tientjes inkoopt. Gelukkig kun je niet alleen maar bij een juwelier terecht als je goud wilt verkopen. Nee, want jij kunt je ook richten tot Goudwisselkantoor. Wil je een gouden tientje verkopen? Dan is dit een goede keuze. Goudwisselkantoor taxeert deze gouden munt van Nederland allereerst nauwkeurig. Op basis van deze taxatie stellen zij een reële prijs vast. Besluit je de munt aan hen te verkopen? Dan krijg je het geld direct contant uitgekeerd. Je kunt er ook voor kiezen om het geld op jouw rekening te laten storten.