Ben je zelfstandig ondernemer en wil je blijven groeien met jouw bedrijf? Dan is de kans groot dat je zo nu en dan moet investeren. De ene keer betreft het een kleine investering, maar het kan ook om veel geld gaan. Mogelijk is het bedrag wel zo groot dat je dit met jouw eigen vermogen niet kunt betalen. Schuif de investering in dat geval niet direct op de lange baan, maar kijk of je een zakelijke lening af kunt sluiten. Tegenwoordig hoef je de deur niet meer uit voor zo’n aanvraag. Je kunt namelijk online een lening voor jouw bedrijf aanvragen. Ben je hier niet bekend mee? Geen probleem, want wij vertellen je hier hoe je een online bedrijfslening aanvraagt.

Waar kun je terecht?

Menig ondernemer denkt nog dat hij fysiek op bezoek moet bij een geldverstrekker voor een zakelijke lening. Dit kan, maar tegenwoordig is dit niet meer noodzakelijk. Nee, want jij kunt je namelijk ook tot het internet richten. Steeds meer banken bieden de mogelijkheid aan om online een bedrijfslening aan te vragen. Daarnaast zijn er ook nog andere geldverstrekkers die jou de mogelijkheid bieden om online een lening voor jouw bedrijf af te sluiten.

Voordelen van een online aanvraag

Heb je nog niet eerder een zakelijke lening aangevraagd op het internet? Dan ben je mogelijk benieuwd wat hier de voordelen van zijn. Het grootste voordeel is dat je de deur niet meer uit hoeft voor een zakelijke lening. Het is allereerst zaak om een geldverstrekker te vinden die jou de mogelijkheid biedt om online een zakelijke lening aan te vragen. Heb je deze gevonden? Dan kun je op de website direct jouw aanvraag indienen. Je moet in dat geval wel een aantal documenten bij de hand hebben. Zo moet je vaak jouw bij- en afschrijving uploaden, evenals de jaarrekening van jouw bedrijf. Op basis van deze documenten bepaalt een online geldverstrekker of zij jou al dan niet geld lenen.

Hoeveel kun je lenen?
Voordat je een zakelijke lening aanvraagt, ben je ongetwijfeld benieuwd hoeveel geld je kunt lenen. Dit is op voorhand niet te zeggen. Het bedrag dat je kunt lenen hangt namelijk af van een aantal factoren. Allereerst is het te lenen bedrag afhankelijk van de financiële situatie van jouw bedrijf. Gaat het je voor de wind? Dan kun je vaak meer geld lenen dan wanneer je in zwaar weer zit. Het bedrag dat je kunt lenen verschilt daarnaast ook per geldverstrekker. Om toch te achterhalen hoeveel je kunt lenen, kun je een bedrijfsfinanciering berekenen.

Waar moet je op letten?

Wil je online een zakelijke lening aanvragen? Dan kijk je waarschijnlijk al snel naar het bedrag dat je kunt lenen. Begrijpelijk, want aan de hand hiervan kun je bepalen of het al dan niet interessant is om geld te lenen. Toch raden wij je aan om verder te kijken dan het bedrag dat je kunt lenen. Onderzoek bijvoorbeeld ook hoeveel rente je voor de lening betaalt. Bij de ene kredietverstrekker ligt het rentepercentage van een zakelijke lening flink hoger dan bij de andere. Kijk ook naar de looptijd van de lening. Het is namelijk belangrijk dat je het geleende bedrag binnen de gestelde termijn terug kunt betalen. Bovendien moet het maandelijkse bedrag dat je aflost behapbaar zijn. Hoe langer de looptijd, des te lager jouw maandelijkse lasten uitvallen.