Het is een groot avontuur om een eigen bedrijf te beginnen. Maar ook een avontuur dat ontzettend veel stress zal opleveren. In plaats van de zekerheid van een vaste baan zul je vanaf nu namelijk je eigen winst moeten creëren. Je zult een fantastisch product of dienst moeten maken en die verkopen, oftewel marketing en sales doen, en tegelijkertijd ook dingen zoals administratie moeten doen. Helaas zijn er ook ontzettend lastige aspecten van het voeren van een bedrijf. Onverwachte problemen. In feite, je bent bijna altijd bezig met het oplossen van problemen. Een van de problemen waar elk bedrijf mee te maken zal krijgen is het feit dat ze klanten zullen hebben die weigeren te betalen. In dit artikel bespreken we hoe je daar mee omgaat.

Duidelijke afspraken

Het is al moeilijk genoeg om nieuwe klanten te krijgen en daarnaast ben je natuurlijk ook altijd bezig met het verbeteren van je dienst. Dus dan is het ontzettend frustrerend als je een klant hebt die weigert te betalen. Er zijn verschillende manieren om dit te voorkomen. Het eerste wat je moet doen is het filteren zodat je de juiste klanten krijgt. Zeker aan het begin van je bedrijf zul je over het algemeen vaak alle klanten aannemen die je maar kunt krijgen. Maar er zijn ook altijd irritante klanten, klanten die moeilijk doen over betalingen. Daarom zul je uiteindelijk ervoor moeten kiezen om sommige klanten af te wijzen. Je zult eerst een video moeten screenen om ervoor te zorgen dat de klant de juiste match is en de financiële middelen heeft om te betalen.

Daarnaast is het ook een goed idee om ervoor te zorgen dat er duidelijke afspraken zijn en een waterdicht contract dat duidelijk aangeeft wanneer de klant moet betalen en wanneer er betaald moet worden.

Gerechtsdeurwaarder inschakelen

Wanneer een klant weigert te betalen is het essentieel dat je alsnog dit geld te pakken krijgt. Wanneer je druk bent met je bedrijf en het niet om een groot bedrag gaat kan het aantrekkelijk zijn om de klant gewoon te laten gaan maar dit zal in de toekomst alleen maar voor zorgen dat er over je heen gelopen wordt. In dat geval is het een goed idee om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Een gerechtsdeurwaarder heeft, in tegenstelling tot een gewone deurwaarder, de macht om juridische stappen te ondernemen. Op deze manier komt je bedrijf niet in de problemen.