Je trouwe vierwieler brengt je overal heen. Of je nou elke dag uren in de file staat of ‘s zomers met de kids op de achterbank naar Frankrijk rijdt: hoe comfortabeler de rit, hoe beter. Met deze 5 handige auto-gadgets en een passende autoverzekering wordt het leven op de weg een heel stuk prettiger.

1. Dashcam

Met een dashboardcamera, een kleine videocamera die op de voorruit van je wagen staat gemonteerd, kun je je hele autorit filmen. En dat is ontzettend handig. Niet alleen voor het vastleggen van mooie landschappen tijdens je roadtrip bijvoorbeeld, maar ook om – in het geval van een incident – mee aan te kunnen tonen wie er aansprakelijk is voor de eventuele schade.

Goed om te weten: Met een wa-verzekering ben je verzekerd tegen schade die je veroorzaakt aan andere personen en aan goederen. Een all risk-verzekering dekt ook schade aan je eigen auto.

2. Nanopresso

Nooit meer ontwenningsverschijnselen of chagrijnig binnenwandelen op werk omdat je je eerste kop koffie nog niet hebt gehad. Met de Nanopresso is je dagelijkse dosis cafeïne namelijk zo gefixt – gewoon in je eigen auto. Dankzij deze gadget, een draagbare (N)espressomachine, zet je onderweg en als een ware barista binnen een handomdraai een prima bak koffie. Vergeet alleen de Nespresso-capsules niet.

3. Reddingstool

Hoewel klem komen te zitten in je eigen auto vast het laatste is waar je aan wil denken, is het een geruststellend idee om voorbereid te zijn op noodgevallen. Met een compacte reddingstool aan je sleutelhanger, inclusief een ruithamer en gordelmes, kan redding binnen handbereik zijn in benarde situaties. Met een snelle druk op de knop slaat de hamer je autoruit in, waardoor je uit het voertuig kunt ontsnappen als je bijvoorbeeld te water bent geraakt.

4. Accubooster

Als je auto niet meer start of de accu helemaal leeg is, kan een andere automobilist je uit de brand helpen. Maar wat als je pech hebt en er geen kip te bekennen is op de weg? In dat geval ben je met een accubooster, ook wel een jumpstarter of starthulp genoemd, weer zo snel mogelijk onderweg. Met deze draagbare accu kun je zelf de lege accu van een auto, een motor of zelfs een lichte vrachtwagen starten.

5. Cassette-adapter met bluetooth

Als je wagen uit het Stenen Tijdperk komt en nog voorzien is van een cassettespeler, is een cassette-adapter met bluetooth vanaf nu je allerbeste vriend. Met deze adapter kun je je favoriete Spotify-playlist gewoon vanaf je mobiel streamen, zonder daarvoor steeds weer allerlei kabels uit het dashboard te hoeven vissen.