Als schilder of bouwvakker moet je af en toe op hoogte werken. De ene vindt dat heel erg leuk en de ander heeft daar een behoorlijke hekel aan bijvoorbeeld vanwege hoogtevrees. In ieder geval is belangrijk dat je veilig op hoogte werkt. Een goede steiger is daar een essentieel onderdeel van. Bij steigerverkoop.nl vind je diverse goede en veilige steigers. Als je een goede steiger hebt dan heb je uiteraard ook iets nodig om deze te kunnen vervoeren. Dit wordt ook wel de steigeraanhanger genoemd. De meeste daarvan zijn redelijk universeel en passen de meeste gangbare steigers er op. Daar dien je wel even op te letten. Dus in dit blog vertellen we wat meer over de ins en outs van de steigeraanhanger.

Mogelijkheden steigeraanhanger

Er zijn meerdere mogelijkheden met betrekking tot de steigeraanhanger. De variatie zit uiteraard voornamelijk in het formaat. Bij het selecteren van het formaat is het van belang om te kijken of de steiger ermee vervoerd kan worden, maar wat ook meespeelt is dat je de steiger ergens wil opbergen. De steigeraanhanger speelt daarin ook een belangrijke rol, want je wil je steiger zo efficiënt mogelijk kunnen opbergen. Wat overigens het meest gebeurd is dat er een steiger wordt aangeschaft inclusief steigeraanhanger. Het meest praktisch aangezien deze twee elementen maximaal op elkaar zijn afgestemd. Dit is ook het meest logisch, want het belangrijkst is dat je een goede steiger selecteer die geschikt is voor de klussen die je doet.  Dit is weer afhankelijk van hoe hoog je moet werken, maar ook met hoeveel personen je op de steiger aan het werk bent bijvoorbeeld.

Soorten steigers

Er zijn verschillende partijen die zich gefocussed hebben op het aanbieden van steigers en aanverwante artikelen zoals steigeraanhangers. Overigens zie je dat er niet veel variatie is in het materiaal waar de steigers van gemaakt worden. De meeste steigers zijn gemaakt van zogenaamd verzinkt staal. Dit staal is behandeld en daardoor bestand tegen allerlei weersinvloeden en zal hierdoor niet snel gaan corroderen. Daarnaast wordt staal gebruikt wat redelijk licht van gewicht is. Wat uiteraard belangrijk is om ervoor te zorgen dat de steiger gemakkelijk is op te bouwen. Belangrijk om op te letten is dat ze aan de NEN 1004 norm voldoen.