Er zijn in Nederland vrij veel mensen die hun geld beleggen. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die hun geld beleggen omdat zij hopen hierdoor enkele jaren eerder met pensioen te kunnen. Anderen hebben altijd de droom gehad om rijk te zijn en beleggen hun geld dan ook met het doel om ooit een echt groot vermogen op te bouwen. Wat je doel ook is, het is handig om je geld te beleggen. Dat komt voornamelijk door de situatie waarin de economie de laatste jaren verkeert. Beleggen is een stuk lucratiever dan sparen. 

 

Het feit dat je gemiddeld genomen beter je geld kunt beleggen dan kunt sparen komt voornamelijk doordat de spaarrente ontzettend laag is. In sommige gevallen moet je zelfs rente betalen om je geld op de bank te zetten. Dit is natuurlijk niet fijn voor de spaarders aangezien zij dus moeten betalen om hun geld op de bank te zetten en dit geld ook nog eens minder waard wordt door de inflatie. Dat betekent dus dat zowel de relatieve waarde als de absolute waarde van je geld minder wordt wanneer je dit op de bank laat staan. Het is dus niet gek dat steeds meer mensen beleggingen gebruiken om meer geld te verdienen. 

Wat maakt vastgoed zo aantrekkelijk?

Gezien de inflatie en de spaarrente is het logisch dat steeds meer mensen hebben besloten om hun geld te gaan beleggen. Toch is het wel opvallend dat er zo veel wordt geïnvesteerd in vastgoed en dat mensen niet kiezen voor andere vormen van beleggen. Dat komt onder andere door de wetgeving in Nederland. Deze is zo vormgegeven dat je voornamelijk in de vrije sector erg veel geld kunt verdienen met het verhuren van woningen. Ook is het zo dat je bij vastgoed gebruik kunt maken van financieringen door banken waar dat niet mogelijk is voor een investering in aandelen of iets dergelijks. Dat is ook een groot voordeel aangezien je hierdoor sneller een vermogen kunt opbouwen.

Zelf investeren in vastgoed

Als je zelf merkt dat het niet echt zin heeft om geld te sparen, is het verstandig om eens goed na te denken over wat je het best kunt doen. Je zou dan ook het vastgoed in kunnen gaan. Als je een eigen huis hebt, kun je dit huis verhuren en voor jezelf op zoek gaan naar een nieuwe woning. Ook zou je een huis kunnen kopen. Je kunt dan bijvoorbeeld dit huis verhuren aan expats. Het is vooral van belang dat je jezelf inleest en zorgt voor de juiste voorkennis.