Bier is één van de populairste alcoholische dranken ter wereld. En dat is niet voor niets. Bier is namelijk een heerlijk fris drankje dat wordt aangeboden in een heleboel verschillende varianten. Denk bijvoorbeeld aan witbier, tripels en natuurlijk de speciaal biertjes van lokale brouwerijen. Ben jij ook dol op de smaak van bier, maar wil je liever niet teveel alcohol drinken? Dat is ook geen enkel probleem, dan koop je toch gewoon alcoholvrij bier? Zelfs de kleinere brouwerijen zoals brouwerij de eeuwige jeugd maken tegenwoordig steeds vaker alcoholvrij bier, en dat is natuurlijk te danken aan de populariteit. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder, want in dit artikel lees je de grootste voordelen van alcoholvrij bier.

Bevat geen alcohol

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het eerste voordeel is natuurlijk dat alcoholvrij bier geen alcohol bevat. Toch heeft het wel dezelfde smaak als normaal bier. Hier hebben de professionele brouwerijen dan ook enorm hun best op gedaan! Ze hebben vaak vele ingrediënten geprobeerd voordat ze hun geperfectioneerde alcoholvrije biertje op de markt hebben gebracht. Dit zorgt er ook voor dat iedere brouwerij zijn eigen smaak behoudt. De biertjes van brouwerij de eeuwige jeugd behouden hierdoor bijvoorbeeld hun eigen smaakpallet. 

Alcoholvrij bier bevat minder calorieën

In een normaal biertje zitten behoorlijk veel calorieën. En in een dubbel biertje of een tripel biertje zitten er zelfs nog veel meer! Dit komt doordat het bier wordt onderworpen aan een speciale gistings fase. Tijdens deze fase zorgt de gist ervoor dat de suiker in het drankje wordt omgezet in alcohol. Deze alcohol zorgt er echter ook voor dat er veel calorieën aan het drankje worden toegevoegd. Ben je dol op een biertje, maar wil je ook een beetje op je lijn letten? Dan is het dus slimmer om te kiezen voor alcoholvrij bier. Afhankelijk van het biertje dat je drinkt, kan dit je zomaar 40 procent van de calorieën schelen.

Alcoholvrije speciaalbiertjes

De populariteit van alcoholvrij bier is ook de brouwerijen in Nederland niet ontgaan. Dit betekent dat er steeds meer alcoholvrije biertjes op de markt komen, maar ook dat de biertjes in steeds meer varianten worden aangeprezen. Zo zijn er bijvoorbeeld alcoholvrije biertjes die worden gebrouwen met oud brood in plaats van gist. Of alcoholvrije biertjes die worden verfraaid met de toevoeging van sinaasappelschillen of granaatappels. Deze biertjes zijn te vergelijken met de speciaalbiertjes van brouwerijen zoals brouwerij de eeuwige jeugd. Alleen dan zonder alcohol. Je hebt dus steeds meer keuze, waardoor het drinken van een alcoholvrij biertje ook steeds gezellig wordt.