Op avontuur met rendieren tijdens een safari in het Finse winter wonderland. Genieten van de zon in Frankrijk. Of de indrukwekkende cultuur ontdekken in Thailand. Het zijn stuk voor stuk goede ideeën voor je volgende vakantie. Ieder jaar is het natuurlijk weer de vraag waar je volgende reis naartoe gaat. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Deze blog zal een aantal gave vakantiebestemmingen aanraden. 

Winter wonderland in Finland

Sneeuw, natuur, gezelligheid en rendiersafari’s. Dat is precies wat je kunt verwachten als je op vakantie gaat naar Finland. Zeker in het hoge noorden, wat ook wel Lapland wordt genoemd, begeef je je in een prachtig winterparadijs. Het leuke aan een vakantie naar Finland is dat je originele activiteiten kunt ondernemen. Zo kun je een sneeuwscooter tour doen waarbij je samen met anderen op zoek gaat naar het noorderlicht. En wat dacht je van een husky- of rendiersafari? 

Zoek de zon en natuur op in Frankrijk

Een avontuur beleven in het Finse winter wonderland klinkt uiteraard geweldig. Alleen ben je toch meer een zonliefhebber? In dat geval is Frankrijk een leuke bestemming voor je volgende vakantie. Verblijf op een camping Zuid Frankrijk aan zee en maak bijvoorbeeld een dagtripje naar Nice of Marseille. Er valt genoeg te ontdekken in Frankrijk, waar je ook naartoe gaat in het land en welke activiteit je ook wil gaan uitvoeren. Op zoek naar een visvakantie Frankrijk? Daar zijn er gelukkig genoeg van. Het leuke is dat deze visvakanties op verschillende plekken in het land kunnen plaatsvinden. Zo kan je zeevissen of vissen op zoetwater in Frankrijk. 

Ontdek de Thaise cultuur 

Houd je van een backpackers vibe? Dan is Thailand de perfecte vakantiebestemming. Het land biedt een mix van cultuur en natuur. Bezoek de grote steden zoals Bangkok en Chiang Mai. Hier ontdek je mooie tempels, de gebruiken van het lokale volk en uiteraard kun je in de avond ook genieten van de Thaise cuisine. Reis je af naar het noorden, dan staan hier bijzondere landschappen op je te wachten. Ook nog even relaxen? De Thaise eilanden zijn hier zeker geschikt voor. Witte stranden, blauwe zee en groene palmbomen. Wat wil je nog meer? 

Roadtrippen door Amerika

Ben je een echte avonturier? Kies dan voor een roadtrip door Amerika! Een aanrader is om naar Los Angeles te vliegen en vanaf hier een auto te huren. Zo ben je flexibel en kun je indrukwekkende nationale parken en steden bezoeken. Je eerste stop is Death Valley. Het is een nationaal park met bijzondere maanlandschappen. Alles gezien? Dan is Las Vegas de volgende bestemming. Duik de casino’s in, dans erop los en eet hamburgers in Amerikaanse diners. Daarna is de Grand Canyon een aanrader. Heb je nog wat extra tijd? In dat geval is Zion National Park ook zeker de moeite waard.