Ben jij van plan je tuin deze zomer een make over te geven? Of ziet je tuin er al helemaal naar wens uit? Ik geef je enkele tips om je tuin te laten voelen als jouw eigen paradijsje.

Een zitplekje met schaduw

Er zijn weinig dingen fijner dan een verse koffie en een croissantje eten in de vroege buitenlucht. Of juist lang tafelen met vrienden en een goede fles wijn tijdens een mooie zwoele zomeravond. En in het weekend lekker een goed boek lezen onder een stralend zonnetje.

Maar soms kan de zon te veel zijn en een schaduwrijke plek wordt vaak vergeten tijdens het inrichten van de buitenruimte. En juist met lekker weer is een plek waar je je terug kan trekken of zelfs een beetje afkoelen zo belangrijk. Een parasol biedt dan oplossing.

Soorten parasols

Er zijn veel verschillende soorten parasols: zweefparasols, muurparasols, de welbekende normale parasol en horecaparasols. En naast het voordeel dat ze een fijne plek vol schaduw creëren, kunnen parasols ook nog eens super mooi zijn. Bij Parasol.nl kan je naast de verschillende soorten parasols ook nog eens kiezen uit een ruime selectie kleuren van de parasoldoeken. Zo is er voor elke situatie een oplossing. En dan ook nog eens in stijl! Wist je trouwens dat Parasol.nl een eigen merk heeft, Solero, en gebruik maakt van hoogwaardig aluminium? Aluminium heeft een hoge weerstand heeft tegen corrosie en daarom geeft Parasol.nl maar liefst 2 jaar garantie op het frame. En over de kleurvastheid van het doek hoef je je ook geen zorgen te maken. Parasol.nl biedt hier namelijk maar liefst 4 jaar garantie op. Er is sprake van een kleurechtheid van 7 op de schaal van 8. Dat wil zeggen dat wanneer je de gratis meegeleverde beschermhoes gebruikt, er pas een meetbare verkleuring is na 350 dagen zon. O, en ook fijn om te weten, het product is 100% recyclebaar. Op deze manier ben je goed bezig voor het milieu en kan je volop genieten de aankomende zomer!

Bloemen en planten

Bloemen en planten, dit lijkt misschien vanzelfsprekend. En toch geef is dit mijn eerste tip. Er zijn namelijk genoeg mensen die hun tuin strak en netjes maken met mooie en luxe tegels en dan toch het gevoel hebben “iets” te missen. Wanneer je een strakke tuin hebt, kan je met een of meer grote potten, gevuld met bijvoorbeeld een citrusboompje, een statement maken. Of zet een klein potje met een plant op de buitentafel in je tuin of terras. Op deze manier heb je er weinig onderhoud aan en wel het plezier van de plant. Een plant in een mooie pot is natuurlijk ook leuk in een tuin waar wel al (veel) planten en bloemen in te vinden zijn.

Decoratie

Bijna iedereen decoreert zijn huis in meer of mindere mate, waarom wordt de buitenruimte dan vaak overgeslagen of uitgesteld? Een leuk kleed dat speciaal gemaakt is om buiten te gebruiken en een paar theelichthoudertjes en je tuin of terras ziet er al heel anders uit. Er zijn zelfs “schilderijen” op weerbestendig doek waarmee je bijvoorbeeld je zitplek buiten kan decoreren.