Het kopen van een nieuwe auto is natuurlijk hartstikke leuk maar kan ook ingewikkeld zijn. Er zijn natuurlijk zoveel verschillende opties om uit te kiezen. Daarnaast zijn er ook qua financiering verschillende opties. Om het aanschaffen van een nieuwe auto wat makkelijker te maken bespreken we in dit artikel een aantal tips om een auto uit te kiezen. Op deze manier kun je voorkomen dat je uiteindelijk in een auto rijdt en je realiseert dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt.

Handgeschakeld of automatisch

Steeds meer moderne auto’s hebben een automatische schakeling. Alhoewel er sommige mensen zijn die dit maar ‘nep’ rijden vinden en zweren bij handgeschakeld is het toch zo dat de toekomst waarschijnlijk voornamelijk automatisch zal zijn. En voor veel mensen is dit natuurlijk ook hartstikke fijn. Als je toch graag handgeschakeld wilt rijden dan kom je tegenwoordig vaker bij tweedehandsauto’s terecht.

Nieuw of tweedehands

Het is natuurlijk hartstikke fijn om in een gloednieuwe auto te rijden. Veel mensen houden zelfs van de ‘nieuwe auto’ geur. Maar auto’s verliezen over het algemeen ook snel hun waarde. Een auto verliest in principe al twintig procent van zijn waarde het moment dat deze de showroom uitrijdt. En daarna verliest de auto elk jaar zo’n 13 procent. Daarom kan het een stuk goedkoper uitvallen om een tweedehandsauto aan te schaffen. Deze auto’s zijn over het algemeen een stuk goedkoper en rijden meestal net zo fijn.

Testritjes

Als je eenmaal een aantal auto’s hebt gevonden die je wel leuk lijken is het natuurlijk essentieel dat je een aantal testritten gaat maken. Je kunt deze testritten inplannen door de dealer te bellen een paar dagen voordat je de auto wilt uitproberen. Op deze manier zal de auto voor je klaar staan wanneer je aankomt. Een goede tip is ook om meerdere testritten bij verschillende dealers vlak achter elkaar te plannen. Een sales persoon zal namelijk proberen de auto te verkopen na de testrit maar misschien ben je daar nog niet klaar voor. Je kunt dan gewoon zeggen dat je naar de volgende rit moet.

Neem je tijd

Het is belangrijk om je tijd te nemen tijdens het maken van een keuze voor een auto. Het koste mij twee maanden voordat ik voor mijn volvo xc70 occasion koos die ik nog altijd met veel plezier rijd. Een goede dealer zal je de tijd geven om je keuze te maken en ook tijd geven om de auto van top tot teen te bekijken en alles uit te proberen.