In onze snelle maatschappij is het belangrijk om snel en eenvoudig te kunnen communiceren. Een telefoonabonnement is dan ook onmisbaar. Maar welk abonnement kies je? Er zijn vele aanbieders en het aanbod is divers. Om je te helpen bij het vinden van het juiste abonnement, hebben wij een artikel geschreven. In dit artikel geven je een aantal tips hoe jij je telefoon abonnement kan vergelijken en waar je de beste sim only deals kan vinden.

Wat voor abonnementen zijn er?

Er zijn verschillende soorten abonnementen: prepaid, sim only of een abonnement met toestel. Daarnaast bestaan er ook nog unlimited abonnementen. Deze zijn zoals het woord al zegt "onbeperkt". Dus waar ga jij je sim only vergelijken?

Prepaid

Prepaid betekent dat je vooraf betaalt voor je telefoongebruik. Dit is een goede optie als je niet veel gebruik maakt van je telefoon of als je niet wilt dat je telefoongebruik je maandelijks teveel kost. Een nadeel van prepaid is dat je geen gebruik kan maken van data en je belminuten en sms'jes dus beperkt zijn. Je kan na de looptijd van je abonnement kiezen om het om te zetten naar een prepaid. Dan moet je je kaartje opwaarderen met geld en geniet je dus niet meer van abonnementskorting.

Sim only

Sim only is een abonnement waarbij je alleen een simkaart krijgt, maar geen toestel. Dit abonnement is erg voordelig als je al een toestel hebt waarvan je nog lang gebruik wilt maken. Je betaalt dan alleen voor je bundel (internet, belminuten enzovoort).

Abonnement met toestel

Een abonnement met toestel is een abonnement waarbij je wel een toestel ontvangt. Dit is een goede optie als je een nieuw toestel wilt of als je je huidige toestel wilt vervangen. Let op dat een abonnement met toestel het toestel niet gratis is. Je sluit namelijk bij je normale abonnement een leasecontract af. Hierbij betaal je elke maand een deel van de telefoon af. De telefoon is eigenlijk een soort van lening en pas aan het einde van het contract van jou.

Unlimited

Een unlimited abonnement betekent dat je onbeperkt kan bellen, sms'en en internetten. Dit is een goede optie als je veel gebruik maakt van je telefoon en je wilt niet teveel betalen. Een nadeel is dat je abonnement duurder is dan een normaal abonnement.

Tips om een telefoon abonnement te vergelijken

Een telefoon abonnement vergelijken is niet zo makkelijk.

In deze paragraaf geven we je een aantal tips om de beste sim only deals te vinden zodat jij nog meer kan genieten van je telefoon abonnement!

1. Bepaal je gebruik

Als je gaat vergelijken is het belangrijk dat je eerst bepaalt hoeveel belminuten, sms'jes en data je gemiddeld gebruikt. Als je weet wat je gemiddelde gebruik is, kan je makkelijker een abonnement kiezen die bij je past.

2. Vergelijk de aanbieders

Er zijn veel aanbieders op de markt. Het is belangrijk dat je de aanbieders vergelijkt op prijs, maar ook op de voorwaarden. Zo weet je zeker dat je het abonnement kiest die bij je past.

3. Let op de kleine lettertjes

Als je een abonnement afsluit, is het belangrijk dat je de kleine lettertjes leest. Zo weet je precies wat je abonnement inhoudt en wat de voorwaarden zijn.

4. Neem je tijd

Als je een abonnement afsluit, is het belangrijk dat je de tijd neemt om alles goed door te lezen. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

5. Wees voorzichtig met aanbiedingen

Er zijn veel aanbieders die speciale aanbiedingen hebben. Het is belangrijk dat je voorzichtig bent met deze aanbiedingen. Soms zitten er namelijk voorwaarden aan verbonden. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een toestel moet kopen om in aanmerking te komen voor de aanbieding.