Stel je eens voor: het is een fijne zomeravond. Niet moeilijk voor te stellen met dit heerlijke weer, maar we zijn nog niet klaar met de fantasie. Je hebt een lange dag gehad, en alles wat jij én je vermoeide lichaam graag willen is heerlijk ontspannen. Je trekt je badjas aan, schenkt een drankje in en loopt je tuin in. Daar is het toch al flink afgekoeld, maar dat is juist perfect. Daar staat namelijk je houtgestookte hottub, misschien wel van Hottub Select. Perfect, toch? 

Luxueus, toch? 

Een hottub voelt nog altijd als een toppunt van luxe, maar stiekem valt dit best mee. Stiekem is die fantasie die ik hierboven beschrijf best binnen handbereik. Je moet natuurlijk even goed bekijken of je het geld hebt voor zo’n uitgave, maar verder is alles vrij eenvoudig. Want, wat is een hottub nu eigenlijk? Een hottub, specifiek een houtgestookte hottub, is een rond bad in je tuin, dat verwarmd wordt met een bepaalde warmtebron, zodat jij heerlijk kan genieten en je spieren kan ontspannen. Ook dient het zich natuurlijk goed voor romantische avondjes, maar dat vooral terzijde.  

Houtkacheltje 

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord (en gedroomd) van hottubs, maar waarom specifiek een houtgestookte hottub? Hier zijn een aantal redenen voor, die ook nog eens gigantische voordelen blijken te zijn. Zo wordt een houtgestookte hottub supersnel warm, verbruikt deze minder elektriciteit dan andere soorten verwarming en is hij in een paar minuten schoongemaakt. Ook is hij eenvoudig te gebruiken én kan met een houtkachel het water ook hergebruikt worden. Er zijn twee soorten houtkachels voor hottubs: een interne en een externe kachel. De originele houten hottubs hebben een kacheltje aan de binnenkant van de hottub, met een hekje ervoor. Die stook je vanaf de bovenkant. Er zijn ook hottubs met een houtkacheltje aan de buitenkant. Die is bij een kunststof hottub sowieso aan te raden, alleen al vanwege het gebruiksgemak. Het is vooral belangrijk om je kacheltje en de hottub zelf goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. 

Wat ooit een onbereikbaar stukje luxe leek, is nu praktisch binnen handbereik. Ga dus eens even na of een houtgestookte hottub voor jou handig is, en gun jezelf dan vooral die luxe. Het is een waar genot, zo’n ding!