Een goede algemene conditie en lichaamssamenstelling daarin kun je alleen maar krijgen als je alle parameters kunt monitoren die daarvoor van belang zijn. Waar vroeger het cijfertje op de weegschaal doorslaggevend was, worden nu ook de vetvrije massa, de spiermassa en het visceraal vet bijvoorbeeld mee in rekening gebracht. Door gebruik te maken van de Tanita weegschaal kun je al deze gegevens verzamelen en de evolutie ervan op de voet volgen. 

Over Tanita

Het bedrijf Tanita profileert zich als wereldleider als het gaat over lichaamsanalyses. Met behulp van Japanse technologie werd een slimme weegschaal ontwikkeld en op de markt gebracht die een zeer volledig en betrouwbaar beeld kan maken van je lichaamssamenstelling. De zogenaamde Bioelectrical Impedance Analysis, ook wel BIA, werd met dit doel voor iedereen toegankelijk gemaakt, van particulier tot professional.

De slimme weegschaal

De slimme weegschaal is in staat om meer dan 10 verschillende metingen tegelijk uit te voeren. Uiteraard krijg je nog steeds je gewicht te zien, maar er is zoveel meer dan dat. Het vetpercentage in je lichaam, de spiermassa en spierkwaliteit, het lichaamswater, de metabolische leeftijd, de botmassa, de fysiekscore, het basaal metabolisme en de body mass index zijn de gegevens die je van de slimme weegschaal mag verwachten en die een volledig lichaamsanalyse omvatten. Op het moment dat jij jezelf doelen stelt, is deze weegschaal niet alleen handig om je vooruitgang te volgen, het zal je bovendien nog meer motiveren om door te zetten. Met de app erbij wordt het helemaal fantastisch. Al je gegevens worden netjes geregistreerd en bijgehouden en in duidelijke grafieken gevisualiseerd. Elke dag, week of maand geniet je zo van jouw persoonlijke overwinningen.

Enkele handige tips voor het gebruik van de Tanita weegschaal

Het is belangrijk om de metingen telkens op hetzelfde moment van de dag uit te voeren en dan nog liefst 's morgens voor je ook maar iets gegeten of gedronken hebt. Ook sporten doe je beter niet voor de meting. Eten, drinken en sporten geven andere resultaten en als dit niet elke dag hetzelfde is, krijg je een vertekend beeld in de gegevens. Door hiermee rekening te houden ben je zeker van de meest betrouwbare resultaten. Ga ook altijd met blote voeten op de weegschaal staan voor een goed huidcontact, hou zo weinig mogelijk kleren aan, verwijder alles uit je zakken en blijf gedurende de meting volledig stilstaan. De weegschaal bewaar je in een kamer met een gematigde temperatuur en lage vochtigheidsgraad en je houdt hem vrij van stof en vuil.