Heb je net een nieuw huis gekocht en ga je aan de slag met de inrichting? Dan is niet alleen de kleur van de muren en het meubilair belangrijk, maar ook de raamdecoratie is van groot belang. Met de juiste raamdecoratie verzeker je jezelf van de privacy die je wil, bescherm je jezelf op hete zomerdagen tegen hitte in huis én geef je de uitstraling van je interieur een boost. Maar hoe kies je nu de juiste raamdecoratie en waar moet je eigenlijk op letten? De beste tips lees je in dit blog. 

 

Tip #1: Ga na hoe verduisterend de decoratie moet zijn

Ga je op zoek naar de juiste raamdecoratie? Begin dan altijd met deze afweging: hoe verduisterend moet de raamdecoratie zijn en hoeveel privacy moet de raamdecoratie je bieden? Wil je dat de raambekleding het zicht van buitenaf altijd blokkeert, of is het wenselijk dat je deze kunt openen en sluiten wanneer je wil? Door jezelf dit soort vragen te stellen, kun je al snel een selectie maken van het soort raamdecoratie dat bij jou past: van rolluiken tot jaloezieën of toch verduisterende gordijnen. 

Tip #2: Kies voor het juiste materiaal

Een ander belangrijk aandachtspunt bij het kopen van nieuwe raamdecoratie, is het materiaal. Tegenwoordig is er raamdecoratie in allerlei materiaalsoorten verkrijgbaar; van aluminium tot aan hout, het kan allemaal! Bij het kiezen van het materiaal is het belangrijk om na te gaan waar je de raamdecoratie precies wil gaan plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld de afweging maken om te kiezen voor aluminium jaloezieën, omdat deze de industriële stijl van het interieur in de woonkamer complimenten of omdat ze vochtbestendig zijn en je deze in de badkamer wil plaatsen. 

Tip #3: Ga voor raamdecoratie op maat 

De laatste, en misschien wel meest belangrijke, tip bij het kopen van nieuwe raamdecoratie is het kiezen voor raamdecoratie op maat. Waar raamdecoratie op maat vroeger een grote investering was voor mensen met een gemiddeld inkomen, is dit gelukkig nu een stuk toegankelijker voor iedereen. Door te kiezen voor raamdecoratie op maat, zorg je ervoor dat de raamdecoratie naadloos aansluit op je ramen en voorkom je dat er een vervelende opening overblijft. Door deze opening kan de zon naar binnen schijnen en kunnen nieuwsgierige buurtbewoners het huis in kijken terwijl jij juist graag van je privacy wil genieten. Veel mensen vinden zo’n kleine opening in de raamdecoratie op termijn erg storend, waardoor ze later toch weer nieuwe raamdecoratie aan gaan schaffen. Voorkom dit en kies direct voor raamdecoratie op maat.