Europa is een relatief klein continent vergeleken met andere werelddelen. Toch biedt Europa een enorme verscheidenheid aan landschappen en culturen. Én steden, niet te vergeten! Het is een enorme trend aan het worden om tijdens je roadtrip Europese ook de hoofdsteden te bezoeken van het land waar je op dat moment rijdt. En dat is niet voor niets, want welke vakantieganger wil er nu niet genieten van een afwisselende trip? In deze blog staan we stil bij 3 geweldige Europese steden die je écht moet bezoeken: Berlijn, Praag en Wenen.

Genieten bij onze Oosterburen in Berlijn

Om je roadtrip te beginnen is Duitsland een ideale start om de weg op te gaan. Op naar het oosten, lekker doorrijden op de Autobahn. Maak onderweg een pitstop voor een broodje currywurst die je zeker niet voorbij kunt slaan bij onze Oosterburen. Eenmaal aangekomen in Berlijn is het tijd om de vele attracties te ontdekken die de Duitse hoofdstad te bieden heeft. Rijd eens langs de Alexanderplatz of ga naar de Brandenburger Tor. Genoeg mogelijkheden om unieke momenten met je vrienden te beleven.

Praag: hoofdstad van Tsjechië

Praag wordt steeds vaker ontdekt door toeristen. Deze hoofdstad van Tsjechië is heel goed te bereiken vanuit Duitsland. Het grensgebied tussen beide landen is prachtig bebost. Eenmaal aangekomen in Praag kijken jullie je ogen uit. Deze prachtige stad ademt historie. Veel gebouwen zijn dan ook eeuwenoud, middeleeuws zelfs. Absoluut een bezoekje waard zijn de Karelsbrug en de Praagse Burcht. Houd je van theater? Ga dan eens naar het Nationaal Theater en geniet van een onvergetelijke voorstelling in een uniek gebouw uit de negentiende eeuw.

Betoverend Wenen

Daarna toer je richting het zuiden: op naar Oostenrijk! Geniet onderweg van de prachtige natuur en vergeet niet om af en toe pauze te nemen en de benen uit te strekken. In alle seizoenen ligt Wenen er prachtig bij, maar hét seizoen om de stad te bezoeken is toch echt de zomer. Schloss Schönbrunn kun je zeker niet overslaan, dit prachtige slot telt meer dan 1400 kamers! Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het MuseumsQuartier. Als je van theater wil genieten raden we je aan om naar de Weense Staatsopera te gaan. Kortom, de Oostenrijkse hoofdstad is een ideale bestemming voor je roadtrip!

Wil je Wenen echt goed bekijken? Dat kan ook heel goed op een Vespa Scooter. Op bijna elke hoek van de straat kan je Vespa’s huren. Mocht een Vespa nou echt goed bevallen en je denkt er over om er eentje aan te schaffen, dan kan je in Nederland ook een Vespa kopen.