Ben jij een van de velen die niet voldoende nachtrust krijgt? Voel je jezelf niet uitgerust bij het opstaan? Dan is misschien de Philips SmartSleep wel wat voor jou! Het is een hoofdband, die je helpt om dieper en effectiever te slapen. De band herkent wanneer je in een diepe slaap bent. Zodra dat het geval is, geeft hij audiotonen af, die ervoor zorgen dat je diepe slaap beter wordt. De band komt samen met een app, zodat je ook kan zien en bijhouden hoe je slaap is.

Hoe werkt het?

De SmartSleep bestaat uit een band en een sensorpad. De sensorpad moet je achter je oor, op het bot plakken. Je kan deze sensor tot 3x gebruiken. Zodra je de band omhebt, sluit je hem aan op de sensor en zet je hem aan. Nu kan hij jouw slaapactiviteit meten en zal hij een audiotoon afgeven als je in een diepe slaap bent, zodat deze verbetert. ’s Ochtends synchroniseer je de SmartSleep met de app. Zo kan je zien wat je slaappatroon is en je slaapscore. In de app vind je ook tips en adviezen voor een betere nachtrust. De hoofdband is zacht en soepel. Je kan hem ook compleet verstellen naar jouw hoofd. Een minpuntje is wel dat de SmartSleep niet in de wasmachine kan, hij mag enkel met een doekje worden afgenomen.

Voor wie is de SmartSleep geschikt?

Om te beginnen moet je nachtrust natuurlijk niet optimaal zijn. Als je regelmatig minder dan 7 uur slaapt, niet uitgerust wakker wordt en/of overdag niet helemaal wakker bent, dan is hij het overwegen waard. De SmartSleep zou veruit het beste werken voor mensen tussen 18 en 50 jaar. Na twee weken zou je een verschil moeten merken: meer uitgerust, meer energie en toegenomen alertheid.

Werkt het echt?

Uiteraard geeft Philips aan dat het werkt. Zij claimen dat 70% van de mensen reeds een verschil merkt na 2 weken. Maar dan blijft de vraag natuurlijk altijd of het echt werkt, of dat mensen een placebo effect ondervonden. Daarnaast zorgt de band – als hij dat dus al naar behoren doet – enkel voor het verbeteren van je diepe slaap. Inslapen een doorslapen moet je nog steeds zelf doen. De technologie en belofte is mooi, maar misschien moeten we er nog een nachtje over slapen!