Nederland telt steeds meer ZZP’ers. Daar lopen er ook steeds meer mensen niet of verkeerd verzekerd rond. Tijd om daar voor eens en voor altijd een einde aan te maken. Aan de hand van de volgende punten is gemakkelijk te bepalen welke verzekeringen jij als zelfstandige zonder personeel wel moet afsluiten en welke je juist achterwege kan laten zonder dat je in problemen komt. Dat maakt het voor jou gemakkelijk mogelijk om het juiste te doen.

Verzekeringen gericht op je werkzaamheden

Wat echt belangrijk is, is dat je verzekeringen kiest die verband houden met de werkzaamheden die je als ZZP’er doet. Omdat je soms weleens aansprakelijk kan zijn, is bijvoorbeeld een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van enig belang. Zo ben je altijd gedekt in het geval je schade veroorzaakt bij anderen door jouw werkzaamheden. Dit geef jou natuurlijk een geruster gevoel. Let wel op, wanneer je een adviserend beroep uitoefent, dan is er de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is een verzekering die je dekt tegen een foute inschatting of berekening en de schade die daaruit voortkomt bij de opdrachtgever en klant.

Verzekeringen voor jezelf

Helaas komt het ook vaak voor dat mensen die als zelfstandige aan de slag gaan ook gaan besparen op hun eigen verzekeringen. Dit is natuurlijk lang niet altijd het slimste idee. Er zijn een aantal verzekeringen die je in ieder geval nodig zal hebben. Dat de zorgverzekering daarbij zit is natuurlijk logisch. Hier kom je in elk geval niet onderuit omdat deze in Nederland gewoon verplicht is. Dat je daarnaast ook slim bent door een uitvaartverzekering af te sluiten. Zo ben je ook gedekt voor de kosten wanneer je komt te overlijden. Je laat niemand ermee achter.

Handig omgaan met de mogelijkheden

Het is belangrijk om je goed te verdiepen in de mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld zo dat je tegenwoordig heel erg goed kan verzekeren op maat bij allerlei verzekeraars. Daardoor is goed met de kosten om te gaan. Ook is het bijvoorbeeld vaak mogelijk om een pakket aan verzekeringen af te sluiten. Zo kan je vaak wat extra korting krijgen van de verzekeraar, maar wel gewoon goed en volledig verzekerd zijn. Op die manier past het beter in je budget en heb je direct ook minder zorgen om wat er allemaal kan gebeuren met je.