In de zomermaanden gaan we graag massaal naar het strand, maar daar kunnen we natuurlijk niet naartoe zonder de juiste outfit. Strandjurkjes. Ze zijn luchtig, zijn makkelijk aan en uit te trekken en ze passen gemakkelijk in je strandtas. Dat zijn de grote voordelen van een strandjurkje. Helemaal hip deze zomer zijn de off-shoulder jurkjes. Deze draag je het best met een bikini of BH waarvan je de bandjes niet kan zien. Voor de andere strandjurkjes is het juist heel tof om ze te dragen in dezelfde kleur als die van je bikini of badpak. Als je kiest voor een maxi-dress is het belangrijk dat deze goed tot de enkels komt. Een maxi-dress staat het beste bij de wat langere vrouwen.

Ben je dat niet, dan kun je beter kiezen voor een mini-dress of een tuniek. Als je je strandjurkjes lang mooi wil laten blijven, is het beste als je ze niet in de wasmachine was maar juist in de handwas. Om de kleuren en printjes van de vrolijke zomerjurkjes zo mooi mogelijk te houden is aan te bevelen om deze niet lang in de volle zon aan te hebben of te laten drogen. Hoewel een strandjurkje makkelijk op te vouwen is, is het niet goed voor de jurk om hem als hoofdkussen te gebruiken. Gebruik hier liever een handdoek voor.

Bikini, meest gekozen zwemkleding

De bikini is het meest gekozen zwemkledingstuk van dit jaar. Ze zijn er in veel verschillende soorten maar we gaan deze zomer vooral de kleuren legergroen en wit zien. Vooral bij een zongebruinde huid staat een witte bikini heel erg mooi. Daarnaast is ook de veter helemaal hip. Deze zien we aan de zijkant van de bikinibroekjes en in het midden van het bovenstukje vaak terug. Ben je nou niet zo’n bikini type? Kies dan voor een monokini. Deze zit tussen een bikini en een badpak in maar staat wel super sexy. Een printje wat we deze zomer veel op bikini’s terug gaan zien is de dierenprint.

Accessoires die niet mogen ontbreken

Bij een mooie strandjurk en de juiste bikini horen natuurlijk ook mooie accessoires. Een die niet mag ontbreken is een mooie strandtas. Een strandtas is een grote tas maar hij moet wel een beetje tegen zand en zout kunnen. Het nadeel van een grote tas is dat je kleine voorwerpen er snel in kwijt kan raken. Let er bij de aanschaf dan ook op dat de strandtas een ritsje bevat, deze is handig voor sieraden of autosleutels. Naast een mooie strandtas is ook het hebben van een goede zonnebril een must. Dit jaar blijft de pilotenbril populair maar ook de retro zonnebril hoort helemaal bij de zomer van nu. Ga je naar het strand voor een wat nettere gelegenheid, zoals een strandfeest, dan kan een zonnehoed je outfit helemaal afmaken.