Vind jij een auto onmisbaar in jouw dagelijks leven? Maar kan of wil je niet in één keer een grote aankoopsom betalen? Dan is het leasen van een auto voor jou een uitkomst. Bij een leaseauto wordt vaak direct gedacht aan een zakelijke leaseauto. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk om privé een auto te leasen. Zo kun jij zonder een grote aankoopsom te betalen tegen een maandelijkse vergoeding gewoon een auto gebruiken.

Leaseauto voor elk budget

Het kopen van een auto betreft een kostbare investering. Niet iedereen kan of wil in een keer veel geld betalen voor een auto. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om een auto te leasen. Maar is het leasen van een auto dan eigenlijk niet duur? Uiteraard hangt het maandelijks te betalen bedrag af van het type leaseauto dat je uitzoekt. Maar in de basis hoeft een leaseauto helemaal niet duur te zijn. Zo kun je bijvoorbeeld zelfs kiezen voor private lease occasion. Het leasen van een tweedehands auto brengt diverse voordelen met zich mee. Zo zijn de leasecontracten bij tweedehands auto’s korter wat zorgt voor meer flexibiliteit. En ook de prijs valt gemiddeld lager uit dan bij nieuwe auto’s. Er is dus echt een leaseauto voor elk budget.

Elektrisch leasen: een duurzame keuze

Wanneer je naar het financiële plaatje kijkt, kun je auto’s in diverse prijsklassen leasen. Maar de diversiteit van het leaseautoaanbod gaat verder dan de verschillende prijzen. Zo kun je ook onderscheid maken tussen brandstof auto’s en elektrische auto’s. Deze laatstgenoemde vormen een steeds groter aandeel van het totale aanbod leaseauto’s. En dat is natuurlijk niet voor niets. Brandstof auto’s stoten veel CO2 uit. Dit is schadelijk voor het milieu en dus worden de brandstof auto’s steeds meer vervangen. Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen voor private lease elektrisch. Ook als je een auto gaat leasen kun je dus jouw steentje bijdragen aan een beter milieu.

Voordelen van private lease

Bedrijven verkiezen het leasen van een auto vaak boven de aanschaf van een auto. Dit heeft alles te maken met de flexibiliteit en de financiële voordelen van leasen. Om deze redenen kiezen ook steeds meer particulieren voor private lease. Je weet met een leaseauto vooraf altijd precies waar je aan toe bent. Je komt nooit voor onverwachte hoge kosten te staan. Daarnaast hoef je niet langdurig te sparen alvorens je de auto kunt gebruiken. Je hoeft namelijk geen grote aankoopsom te betalen. Je betaalt gewoon een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. En in ruil daarvoor kun jij de leaseauto in alle vrijheid gebruiken.